Ghici cine l-a apărat frenetic pe dr. Bode de detractori? Profesorii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade de la Academia SRI, condusă de rectorul care a coordonat teza de doctorat a ministrului Lucian Bode


Ghici cine l-a apărat frenetic pe dr. Bode de detractori? Profesorii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade de la Academia SRI, condusă de rectorul care a coordonat teza de doctorat a ministrului Lucian Bode

Cercetătorii CNSAS Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, care au încercat să acrediteze în spațiul public ideea că victimele „Experimentului Pitești” nu ar fi fost chiar victime ale abominabilei Securități, ci tot un soi de călăi, susțin, potrivit G4Media.ro, cursuri postuniversitare la Academia SRI care să „fălește” pe net cu „absolvenți remarcabili” (nu e ironie, e citat, vezi captura de mai jos) gen Florian Coldea, Sorin Grindeanu (celebrul autor al unei cărți de matematică ce nu există), Gabriel Vlase (omul lui Viorel Hrebenciuc) și penalul Neculai Onțanu. Toți controversați, toți conectați cu zona întunecată a politicii și afacerilor din România, toți cu trasee, funcții și amiciții cel puțin dubioase, unii plagiatori dovediți, cu dosare penale și condamnări definitive la închisoare cu suspendare (Neculai Onțanu). 

Mai mult, jurnalista Emilia Șercan - recent atacată de Hodor pentru implicare în ceea ce profesorul Hodor de la Academia SRI numea „campanie împotriva lui Cîmpeanu, campanie împotriva lui Ciucă, campanie împotriva lui Bode” (detalii AICI) - a dezvăluit și a semnalat repetat, de-a lungul ultimilor ani, anomaliile și ilegalitățile petrecute în sânul universității aflate în subordinea SRI, de la plagiate (în 2020, Academia solicita în instanță retragerea a peste 30 de titluri de doctori acordate unor plagiatori dovediți) până la concursuri aranjate (pentru ca Florian Coldea să devină conferențiar universitar, de exemplu) și diplome acordate unor „cursanți” care nici nu au trecut pe acolo (Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanțe).

De asemenea, presa a mai scris recent că „adevăratul șef” al SRI ar fi, de fapt, controversatul Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, care a fost nu doar coordonatorul tezei de doctorat a lui Lucian Bode, actualul ministru de Interne (și cel în apărarea căruia a sărit Hodor ca ars zilele trecute), ci și asociat la editura care a publicat ulterior cartea doctorului Bode (ce conține teza de doctorat a acestuia) și care încă nu se găsește la nicio bibliotecă publică, deși a fost tipărită în 2021.

Sursa Foto: Pressone (detalii AICI)

Teza lui dr. Bode se intitulează „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual”. Are 220 pagini cu tot cu coperți, cuprins, partea introductivă, dar lucrarea propriu-zisă începe la pagina 9 și se termină la 167. După care avem bibliografie de la pag.198 la 220. Cartea a fost publicată sub același titlu. 

Foto coperta: Adrian Cioroianu/Facebook

Cea care a descoperit colaborarea celor doi istorici-cercetători de la CNSAS cu SRI este chiar Andreea Pavel de la G4Media, jurnalista înjurată oribil de Mădălin Hodor, în urmă cu câteva luni, pentru un articol critic la adresa unei emisiuni difuzate de TVR în care Securitatea era prezentată drept instituție patriotică. Podul a relatat AICI.

Jurnalista a comentat pe pagina sa de Facebook recenta dezvăluire de presă:

„Mădălin Hodor de la CNSAS muncește pentru SRI, ținând cursuri la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazu”, după cum mi-a transmis SRI într-un răspuns oficial. 

Hodor m-a făcut de la ”incultă”, ”jegoasă”, ”lăutară” până la ”găină excitată” și ”securistă”. 

Tot Hodor e cel care spăla serviciile de informații de orice implicare în conceperea legilor securității, care sporesc inimaginabil puterile SRI și SIE, amintind de puterile pe care le avea Securitatea comunistă. 

Mai mult, Hodor apăra SRI și spunea că serviciile nu sunt implicate în drafturile legilor securității chiar în timp ce SIE recunoștea oficial că, da, proiectele legii sunt rezultatul consultărilor serviciului cu administrația prezidențială și cu Guvernul. 

Pe lângă SRI, Hodor i-a apărat recent și pe Lucian Bode, Sorin Cîmpeanu și Nicolae Ciucă în scandalurile de presă (pe care le-a numit ”campanii”) care îi vizează, de la acuzațiile de plagiat la afacerea BMW. 

Mihai Demetriade, tot de la CNSAS, m-a făcut manipulatoare. Și el predă la SRI, iar jignirile celor doi cercetători au venit după ce am arătat cum fosta Securitate, precursoarea instituției pentru care ei țin cursuri astăzi, a fost spălată într-o emisiune TVR”.

„Vă comunicăm că domnii Mihai DEMETRIADE și Mădălin HODOR susțin activități didactice în cadrul programului postuniversitar de educație permanentă DEMOCRAȚIE ȘI TOTALITARISM. Programul a debutat în martie 2021”, a transmis SRI în răspunsul către G4Media.ro. 

Respectivul programul postuniversitar pentru ofițerii SRI în cadrul căruia predau Hodor și Demetriade a fost lansat de Eduard Hellvig, directorul instituției, la sfârșitul lunii martie 2021 și, conform informațiilor de pe site-ul SRI, printre lectori se află și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA. Andrei Muraru este fratele geamăn al lui Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, ambii conectați în trecut cu infractorul multiplu condamnat Relu Fenechiu, iar în prezent printre persoanele cele mai apropiate de președintele Klaus Iohannis. 

Articolul din G4Media poate fi citit integral AICI.

Un comentariu important și edificator în ce privește conexiunile prezentei Academii a SRI cu fosta Securitate a scris, pe pagina sa de Facebook, și Răzvan Gheorghe, precizând că printre cadrele didactice ale instituției se numără „o serie de bestii ale fostei Securități”:

„E bine de știut că printre fondatorii Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazu” (ex-Institutul Superior de Informații și ex-Institutul Național de Informații) și printre ”profesori” se numără o serie de bestii ale fostei Securități. Cum este generalul Marian Ureche (ce nume predestinat!), fost comandant al Securității București și coordonator al tenebroasei operațiuni ”Eterul”, prolific vânător de disidenți, anchetator și torționar al regretatului Ioan Petru Culianu, pe care l-a chinuit cu mâinile lui. Dacă există cineva care știe cu precizie cine și de ce l-a asasinat pe Culianu, sunt convins că generalul Marian Ureche e acea persoană. 

La începutul anilor ‘90, pe atunci colonel, Ureche a ajuns șeful catedrei de istorie a serviciilor secrete, unde și-a predat propriile cărți. Bunăoară, ”O istorie a serviciilor secrete românești de la Burebista la Mihai Viteazu”. Alte volume au fost scrise în colaborare cu Iulian Vlad, fostul șef al Securității, actualmente sucombat. 

Tot după ‘90, Marian Ureche (stăpân absolut al vechilor dosare) a fost implicat în scandaluri legate de redeschiderea unor dosare de urmărire, dar și în acțiuni de ascultare ilegală a telefoanelor – victimele au fost 33 de persoane care se opuneau FSN, printre care îi amintesc pe Ticu Dumitrescu, Stelian Tănase, Bogdan Hossu și Dumitru Iuga. Același Ureche a fost implicat în tunurile date de Tărăcilă și Armaș, unul dintre acestea soldându-se cu falimentarea ARGIROM. 

Drept recompensă pentru serviciile aduse FSN şi PDSR, ministrul Justiţiei – Rodica Stănoiu (aka informatoarea „Sanda” a Securităţii) – l-a uns pe Ureche (făcut general de Ion Iliescu, pentru meritele subterane depuse în susţinerea şi impunerea regimului FSN-PDSR) la şefia SIPA, în 8 februarie 2001. Din acea poziție, vechiul securist şi-a exercitat din plin calitățile, făcându-le dosare de urmărire magistraţilor indezirabili (şi nu numai). SIPA a desăvârșit, în fapt, munca operativă a fostului Serviciu K al Securității. 

Nu o mai lungesc. Marian Ureche e doar un exemplu de ”profesor” (și mentor) al Academiei SRI. Vă pot prezenta și altele, la fel de monstruoase. Mâine poate voi scrie despre Aurel I. Rogojan, bufonul criminalului Iulian Vlad. Acum cred că e clar pentru toată lumea de ce neagă Hodor&Demetriade faptul că Securitatea a inițiat și a coordonat Experimentul Pitești. La fel de clar e și de ce îi înjură ghiolbănește pe foștii deținuți politici, acuzând victimele nevinovate cu aceleași vechi teze securiste, indiferent de absurditatea și delirul acestora. 

Pentru mine aspectele astea sunt mult mai grave și mai relevante decât celelalte mizerii (și ele foarte grave) pe care le comit, întrucât pot explica degenerarea efectivă a acestor inși plătiți de SRI cu banii noștri. Cine e în stare să sară cu bocancii pe cadavrele genocidului comunist este în stare de absolut orice abjecție. Și fiecare zi ce trece ne demonstrează asta. 

Voi vă dați seama că Securitatea are angajați la CNSAS și situația asta e tolerată?”.

Foto sus: Mihai Demetriade/Facebook

CITEȘTE ȘI: Istoricul Mădălin Hodor atacă securistic credibilitatea Emiliei Șercan. I se alătură și istoricul Adrian Cioroianu, șeful bibliotecii care nu are cartea doctorului Lucian Bode, deși o are / Cel mai bine a înțeles toată manțocăria „jurnalistul” PNL Silviu Mănăstire care acuză „haștagii” că, prin atacurile la dr. Bode și Iohannis-BMW, blochează intrarea României în Schengen!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.