Teoria explozivă a unui academician taiwanez: Xi Jinping, sabotat de guvernele locale pentru a nu obține al treilea mandat în fruntea Chinei comuniste


Teoria explozivă a unui academician taiwanez: Xi Jinping, sabotat de guvernele locale pentru a nu obține al treilea mandat în fruntea Chinei comuniste

Academicianul taiwanez Tung Li-wen a declarat sâmbătă la un simpozion că politica "zero COVID" a lui Xi Jinping a eșuat și îi amenință șansele de a-și asigura în această toamnă un al treilea mandat ca șef al statului. 

Vorbind la Simpozionul pentru afaceri naționale din Taiwan, Tung a spus că situația actuală din China pune la îndoială "realegerea" lui Xi la cel de-al 20-lea Congres național, deși majoritatea experților internaționali credeau anterior că este aproape garantată. Blocajele din marile orașe din țară, inclusiv Shanghai, pagubele economice rezultate și indignarea publică sunt factori care contribuie la asta, a arătat Liberty Times.

Tung a spus că oficialii locali ar putea, de fapt, să încerce în mod deliberat să-i afecteze imaginea lui Xi.

Acesta a precizat că brutalitatea cu care guvernele locale au impus măsurile anti-COVID este intenționată și ar putea sugera că aceste structuri încearcă să declanșeze nemulțumirea populației. Deoarece Xi însuși a dat ordinul pentru politica "zero COVID", vina pentru acest eșec politic va fi îndreptată asupra lui.

Tung a comparat efectul eșecului acestei politici cu reducerile nesăbuite ale emisiilor de carbon de anul trecut, care au dus la o penurie larg răspândită de energie în toată țara. Acest lucru s-a dovedit, de asemenea, jenant pentru Xi la acea vreme.

Cu toate acestea, Tung nu crede că sunt probabile revolte violente în China. În schimb, el prezice că guvernele locale s-ar putea uni pentru a împiedica calea lui Xi către un al treilea mandat.

Pandemia din China trebuie privită printr-o lentilă politică, nu științifică, a adăugat el. Deoarece Xi a folosit pandemia în scopuri politice, oponenții săi vor face același lucru pentru a-l contracara, a concluzionat Tung. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.