VIDEO. UPDATE. Incident sinucigaș la porțile Ambasadei Rusiei din România. O mașină a intrat cu viteză în gard, iar șoferul și-a dat apoi foc intenționat, decedând în urma gestului extrem / Autorul este controversatul Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, care tocmai fusese condamnat pentru viol la 15 ani de închisoare


VIDEO. UPDATE. Incident sinucigaș la porțile Ambasadei Rusiei din România. O mașină a intrat cu viteză în gard, iar șoferul și-a dat apoi foc intenționat, decedând în urma gestului extrem / Autorul este controversatul Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, care tocmai fusese condamnat pentru viol la 15 ani de închisoare

Un autoturism a intrat, miercuri dimineață, în gardul din fața Ambasadei Rusiei din București, de pe Șoseaua Kiseleff nr. 6, sector 1. Șoferul a murit după ce și-ar fi dat foc intenționat. Mașina a luat și ea foc în urma gestului șoferului. 

Șoferul decedat este Bogdan Drăghici, 47 de ani, șeful Asociației TATA, acuzat că și-ar fi agresat sexual fiica vitregă. În ziua anterioară, Drăghici fusese condamnat la 15 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de violarea fiicei vitrege.

În noiembrie 2021, liderul TATA a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București după mai bine de doi de anchetă, fiind acuzat că și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă, în perioada în care aceasta avea 10 ani. El mai era cercetat şi într-un alt dosar penal, tot pentru infracţiuni de agresiune sexuală împotriva unui minor.

Avocat de profesie, Bogdan Drăghici devenise cunoscut publicului din postura de președinte al Asociației TATA, un ONG care susținea drepturile taților discriminați, în contextul proceselor de divorț.

Una din ultimele sale postări de pe Facebook face referire la drama Ucrainei: „Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naștere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiți să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă și încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei. Evenimentul sportiv era perfect organizat, gazdele erau ospitaliere, natura era o feerie de culori si de parfumuri, oamenii aveau zîmbetul pe buze si in priviri in acel debut de mai. Si noi eram doi români fermecati de tot ce ne înconjura. Eram fericiți la Kiev!”. Mai multe detalii AICI

CITEȘTE ȘI: Cine a fost sinistrul violator de minore Bogdan Drăghici care și-a dat foc la gardul Ambasadei Rusiei, dorind să pară solidar cu cauza Ucrainei / A fost consilierul lui Traian Băsescu și subsecretar de stat în guvernarea Tăriceanu

kiev1
Bogdan Drăghici, 2019, Kiev

Din primele informații, în mașină se afla o singură persoană, care ar fi apucat să-i strige ceva jandarmului de la pază înainte de a se autoincendia. 

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism", precizează Poliţia Capitalei.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a acest eveniment.

Potrivit digi24.ro, viteza cu care mașina a intrat în gard a fost foarte mare, autoturismul reușind să treacă de gardurile instalate de jandarmerie în ultimele săptămâni din cauza protestelor declanșate de invazia Rusiei în Ucraina.

FOTO: Tudor Bogdan Teodorescu/ Facebook


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.