Proaspăt demisionar din funcția ministerială, Florin Roman continuă, fără scrupule, cu aceeași atitudine indezirabilă. Cioloș, luat la țintă de impostorul uselist


Proaspăt demisionar din funcția ministerială, Florin Roman continuă, fără scrupule, cu aceeași atitudine indezirabilă. Cioloș, luat la țintă de impostorul uselist

Florin Roman a anunțat miercuri, 15 decembrie, că demisionează din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Demisia a venit în urma noilor dezvăluiri făcute de publicația Libertatea în legătură cu impostura lui Florin Roman, acesta mințind cu nerușinare în CV că este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. De fapt, Florin Roman studiase la un colegiu universitar neacreditat, aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia, iar ulterior a dat la UBB doar un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență.

Rectorul UBB, Daniel David: "Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum".

Cu tupeul care-l caracterizează, uselistul vopsit în penelist Florin Roman a anunțat, într-o notă agresivă, că va demisiona, dând chiar de înțeles că ar exista o conspirație împotriva lui, pusă la cale de cei care vor să pună mâna pe banii din PNRR ce urmează a fi alocați digitalizării. Mai mult, Florin Roman a precizat că îl va acționa în instanță pe președintele USR Dacian Cioloș, întrucât cel din urmă l-a catalogat drept plagiator în contextul celui de-al doilea episod din dezvăluirile făcute de publicația Libertatea. 

Florin Roman, astăzi, pe Facebook: "Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!".

Ca răspuns, președintele USR Dacian Cioloș a ținut să sublinieze, într-o postare pe Facebook, că Florin Roman nu e nicidecum o victimă, iar amenințarea cu tribunalul este ridicolă. 

Dacian Cioloș, astăzi, pe Facebook: "Florin Roman nu este o victimă. Florin Roman este un exponent al clasei politice românești care a distrus ce avea România mai bun. Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au îndepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze.

Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei".

Totodată, amintim că, în urmă cu câteva zile, Florin Roman a trimis cotidianului Libertatea zece pagini din lucrarea sa de disertație din 2012, când a absolvit un master. E vorba despre acea lucrare pe care și-a trecut-o recent în CV - "Contribuții cu privire la optimizarea sistemelor integrate de comunicare" - pentru a le demonstra "detractorilor" că are totuși tangențe "academice" cu funcția de ministru al Digitalizării. Însă, publicația Libertatea a descoperit că toate cele zece pagini sunt copiate, cuvânt cu cuvânt, cu tot cu greșeli de redactare, dintr-un curs susținut, în anul universitar 2007-2008, de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu la Universitatea Politehnică Timișoara. Acesta e contextul în care Dacian Cioloș îl catalogase pe Florin Roman ca fiind plagiator. 

Pe final, trebuie subliniat că demisia de astăzi nu ar fi existat fără presiunile puse de premierul Nicolae Ciucă. Însă, în pofida numeroaselor evidențe prezentate în ultimele săptămâni de presă, Ciucă a ezitat sistematic să-l dea afară pe Florin Roman din Guvern, dezvăluirile de astăzi neoferindu-i finalmente o altă opțiune în afară de cea de a-i solicita demisia uselistului impostor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.