VIDEO. UPDATE. Tragedia de la Constanța. Managerul spitalului în care au murit ȘAPTE oameni: „Mie mi-e rău. Nu pot să dau declarații... Ce, vreți să mor acum?!”


VIDEO. UPDATE. Tragedia de la Constanța. Managerul spitalului în care au murit ȘAPTE oameni: „Mie mi-e rău. Nu pot să dau declarații... Ce, vreți să mor acum?!”

UPDATE. Procurorul care anchetează incendiul de la Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a precizat că ar fi vorba despre șapte persoane decedate, nu de nouă, cum anunțase anterior șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei. De asemenea, și ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că sunt șapte decedați, cinci au murit în spitalul cuprins de flăcări, iar doi după ce au fost transferați.

Știrea inițială. Declarații halucinante în fața presei din partea Stelei Halichidis (foto sus, dreapta), managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde un incendiu izbucnit vineri dimineață a ucis nouă din cele zece persoane internate la Terapie Intensivă: „Mie mi-e rău, nu pot să dau declarații. Da, s-au remediat toate problemele, aveam toate avizele și toate autorizațiile....da, mie mi-e rău...ce vreți să mor acum?!”. 

„Aparatura medicală avea contract de mantenanță. Electricianul verifică instalațiile în fiecare zi. Ieri au fost verificate. Mereu mi-a fost frică de așa ceva. Stăteam liniștită că totul e în regula”, a mai spus Halichidis.


Incendiul izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă, a ucis nouă bolnavi aflați în stare gravă. Alți pacienți au fost scoși pe geam, într-o operațiune dramatică de salvare.

În momentul izbucnirii incendiului în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

Potrivit newsweek.ro, Halichidis a fost numită manager interimar în 2009 și confirmată în funcție în 2011, prin concurs la care a fost singurul candidat. În acea perioadă, primar al Constanței era Radu Mazăre, iar spitalul este subordonat primăriei acestui municipiu. 

În 2020, presa locală a scris despre un contract suspect încheiat în 2011, când s-a asociat cu o firmă care avea pierderi și cifră de afaceri zero, iar contractul a fost încheiat fără licitație, pe 15 ani. (mai multe detalii AICI)

Halichidis deține o avere impresionantă, având în proprietate nu mai puțin de cinci terenuri intravilane, trei locuințe și o casă de vacanță.

Astfel,  potrivit declarației de avere din 2020, Stela Halichidis deţine bijuterii în valoare de 6.000 de euro, icoane de 5.000 de euro şi mobilă de 5.000 de euro.

Managerul are în posesie părţi din cinci terenuri intravilane, unul agricol şi unul extravilan, situate în comunele Dunăreni, Alimanu, Târguşor. La acestea se adaugă şi un loc de veci în Cimitirul Central.

Şefa Spitalului de Infecţioase mai are părţi din trei case de locuit şi o casă de vacanţă. În garaj, Stela Halichidis ţine două automobile: un BMW fabricat în 2007, un Range Rover fabricat în 2007, dar şi o barcă de pescuit.

În declaraţia de avere este menţionată şi o datorie de 90.000 de euro, scadentă în 2029.

În anul fiscal trecut, Stela Halichidis a câştigat: 71.893 de lei de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase, 53.198 de lei de la Universitatea „Ovidius“, 8.500 de lei de la Astra Zeneca, 4.066 de lei de la Boehringer Ingelheim şi 2.779 de lei de la Bayer (companii farmaceutice).

Soţul ei a contribuit la bugetul familiei cu suma de 9.420 de lei, fiind angajat la societatea Ring-Star. Potrivit declaraţiei de interese, soţul directorului Spitalului de Boli Infecţioase este acţionar la două societăţi: Target One SRL (obiect de activitate – lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale) şi Grek Antico SRL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.