Scandalos: S-au prăbușit porțiuni din Fortul 13 Jilava sub ochii inerți ai statului român. Vizitarea e interzisă. De ce NU salvează Guvernul Cîțu această esențială clădire de patrimoniu îmbibată cu sângele martirilor anticomuniști?


Scandalos: S-au prăbușit porțiuni din Fortul 13 Jilava sub ochii inerți ai statului român. Vizitarea e interzisă. De ce NU salvează Guvernul Cîțu această esențială clădire de patrimoniu îmbibată cu sângele martirilor anticomuniști?

În deplina ignoranță și batjocură a tuturor guvernărilor posdecembriste, iată că Fortul 13 Jilava se pregătește să dispară pentru totdeauna, potopit de ploi și uitat de toate autoritățile competente sau nu, deși această clădire esențială de patrimoniu ar fi trebuit să fie transformată în muzeu al genocidului comunist încă de acum trei decenii. 

Pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost postat următorul anunț

”În atenția persoanelor interesate de vizitarea Fortului 13 Jilava!!!!

Stimați vizitatori,

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din ultimele luni, care au contribuit la degradarea căilor de acces și a anumitor porțiuni ale incintei, Fortul 13 Jilava nu mai poate fi vizitat.

Conducerea penitenciarului nu își poate asuma răspunderea pentru eventuale incidente sau accidente cauzate de condițiile imprprii de vizitare.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”

De notat că statul român NU a făcut nimic, niciodată, pentru a salva de la extincție Fortul 13 Jilava. Securitatea, nomenklaturiștii și odraslele lor s-au ocupat de asta. Amintim că statul român a ascuns mai bine de 30 de ani zidul execuțiilor din Valea Piersicilor, mascat sub un val de pământ, lăsând trupurile sparte de gloanțe ale martirilor anticomuniști să zacă în gropi comune încă neidentificate, sub saivane unde oile s-au urinat zeci de ani peste rămățițele lor umane – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.