Noutăți despre Dosarul 10 august. Vlad Gheorghe: "E din nou în instanță! Nu este o veste bună pentru Carmen Dan și Dragnea"


Noutăți despre Dosarul 10 august. Vlad Gheorghe: "E din nou în instanță! Nu este o veste bună pentru Carmen Dan și Dragnea"

Europarlamentarul USRPLUS Vlad Gheorghe, unul dintre protestatarii pașnici loviți de către jandarmi la protestul din 10 august 2018, deși se afla într-o postură defensivă, cu mâinile ridicate deasupra capului, a anunțat joi, 3 iunie, că Dosarul 10 august a ajuns din nou în instanță. 

De asemenea, Vlad Gheorghe a precizat că vestea de astăzi nu este bună nici pentru șefii jandarmilor de la acea vreme, nici pentru Speranța Cliseru, prefect al Capitalei la data evenimentelor din Piața Victoriei, dar nici pentru Liviu Dragnea și Carmen Dan, în legătură cu care europarlamentarul presimte că vor urma descoperiri interesante prin prisma cărora se va confirma că cei doi pesediști au dat ordinele care au dus la desfășurarea represiunii contra protestatarilor pașnici, iar astfel vor fi puși, la rândul lor, sub acuzare. 

"Dosarul #10August este din nou în instanță!  

Mi-a răspuns DIICOT la plângerea formulată de mine împotriva clasării dosarului și se pare că ordonanța de redeschidere a dosarului #10August a fost deja înaintată judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București, fiind înregistrat dosarul nr. 11327/31021.

Pentru cine nu-i așa o veste bună asta? Pentru șefii jandarmilor, care nu se pot bucura liniștiți de pensiile speciale și pentru ex-prefecta Speranța Cliseru, prietena Gabrielei Firea, pe care îi vizează dosarul după cum urmează:

📌CAZAN LAURENTIU VALENTIN - abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă, la fals intelectual, la uz de fals

📌CUCOȘ GHEORGHE SEBASTIAN și SINDILE IONUȚ-CĂTĂLIN - complicitate la abuz în serviciu și la participație improprie la purtare abuzivă

📌SPERANTA CLISERU - fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Nu e o veste bună nici pentru cei care-au dat ordinele (da, Carmen Dan și Liviu Dragnea, despre voi e vorba) și nici pentru cei care-au dat efectiv cu bastoane, gaze și grenade împotriva cetățenilor pașnici - continuă cercetarea in rem și presimt că vor urma niște descoperiri interesante. Și niște puneri sub acuzare 🙂

#NuUităm #VremDreptate pentru #10August", a scris Vlad Gheorghe pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.