Dodon a instituit starea de urgență ca să scape de anticipate și pentru a FURA 20 miliarde de lei. ACUZAȚIILE fostului ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița


Dodon a instituit starea de urgență ca să scape de anticipate și pentru a FURA 20 miliarde de lei. ACUZAȚIILE fostului ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița

După ce a preluat schemele și s-a înțeles cu corupții, Dodon pășește pe urmele lui Plahotniuc și Șor și pregătește furtul a încă unui miliard de Euro de la cetățeni”. Anunțul a fost făcut de ex-ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița, potrivit Deschide.md.

Chiar ieri, Dodon a declarat intenția de a lua până la 20 miliarde de lei, sau un miliard de Euro, de la Banca Națională a Moldovei, prin decizia Comisiei Situații Excepționale. Coaliția PSRM-Șor a instituit starea de urgență nu doar ca să scape de anticipate, dar și ca să-și bage din nou mâinile în buzunarele cetățenilor”, a scris ea.

Potrivit politicianului, împrumutarea banilor de la Banca Națională a Moldovei de către Guvern este interzisă prin lege, anume pentru a preveni destabilizarea economiei de politicieni corupți.

Când Guvernul împrumută 20 miliarde de lei de la Banca Națională, aceasta înseamnă de fapt tipărire de bani, care duce la creșterea prețurilor, pierderea încrederii în leu cu impact asupra ratei de schimb și imposibilitatea primirii finanțării externe. Toate acestea vor duce la sărăcirea populației și vor afecta în special pe cei mai vulnerabili”, a menționat ea.

Gavrilița susține că banii vor fi folosiți pentru a umple „pungile care îmbogățesc familia și complicii lui”.

Va orienta o parte din bani pentru cumpărarea votului ca să se mențină la putere. Va minți, sărăci și trăda acest popor în continuare. Nu putem să-i permitem acest lucru. Aceste abuzuri trebuie și vor fi oprite”, a punctat ea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.