China comunistă impune teste anale pentru depistarea Covid-19. Diplomații americani și japonezi acuză Beijingul că vrea umilirea lor


  • ACP
  • Mar 3, 2021 18:09
  • 2406
China comunistă impune teste anale pentru depistarea Covid-19. Diplomații americani și japonezi acuză Beijingul că vrea umilirea lor

Testele cele mai noi pentru depistarea Covid-19, pe care China le folosește acum și pentru cetățenii străini, la intrarea în țară, au produs un număr mare de plângeri din cauza tulburărilor psihologice produse de aplicarea acestora. 

După ce Statele Unite au protestat pentru faptul că unii oficiali americani au fost supuși metodei noi de testare, și Japonia a cerut oficial Chinei săptămâna asta ca cetățenii japonezi să nu mai fie testați cu testele anale, care au produs revolta unora dintre cei pe care au fost aplicate. 

Astfel, mai mulți angajați japonezi din Beijing au reclamat că autoritățile medicale chineze le-au impus testele pentru noul coronavirus care folosesc tampoane anale ca acțiune care îi umilește și le încalca drepturile și demnitatea. 

Secretarul șef al cabinetului japonez – Katsunobu Kato – a declarat că guvernul a făcut cererea de revenirea la testarea clasică prin intermediul Ambasadei Japoniei la Beijing, dar nu a fost informat despre nicio modificare a politicii medicale a Chinei cu privire la modul în care sunt tratați japonezii. 

Kato a spus că guvernul va continua să solicite Chinei să îi scutească pe cetățenii japonezi de o astfel de metodă abuzivă de testare, utilizată pentru unii dintre cei aflați în carantină sau care intră în China, menționând că „acesta metodă nu a fost confirmată nicăieri altundeva în lume”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei – Wang Wenbin – a declarat pentru presă, răspunzand Japoniei, că țara sa a ajustat măsurile anti-epidemice „într-o manieră științifică” în conformitate cu „legile și reglementările relevante”. Astfel, comuniștii au ajuns la teste anale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.