Un fost ambasador cere retragerea recunoașterii diplomatice a Chinei comuniste. Beijing, campanie de dezinformare de amploare pe tema crizei sanitare


Un fost ambasador cere retragerea recunoașterii diplomatice a Chinei comuniste. Beijing, campanie de dezinformare de amploare pe tema crizei sanitare

Comuniștii chinezi au turat motoarele de propagandă pe fondul pandemiei COVID-19, spunând că vaccinul Pfizer nu ar fi sigur și, totodată, că originile coronavirusului provin dintr-un laborator militar american, informează Daily Mail. Propaganda comuniștilor chinezi, enunțată anterior, a fost rostogolită intens după ce reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au ajuns în Wuhan pentru a investiga originile COVID-19. 

În ceea ce privește dezinformarea comuniștilor chinezi despre vaccinuri, campania de fake news s-a intensificat după ce mai mulți cercetători din Brazilia au atras atenția că vaccinul chinezesc anti-COVID-19, Sinovac, ar avea o eficiență de 50,4% de fapt, nu de 78% cum se vehicula inițial, rezultatul studiului fiind determinat după includerea pacienților cu simptome ușoare. Cercetătorii de la Australian Strategic Policy Institute sunt cei care au semnalat intensificarea campaniei de fake news a chinezilor în legătură cu vaccinurile anti-COVID-19, mai ales cel de la Pfizer, comuniștii încercând cu disperare să crească la nivel global încrederea în vaccinul Sinovac. 

De asemenea, manipularea Beijingului conform căreia COVID-19 ar fi plecat din SUA, mai precis dintr-un laborator din Maryland, a ajuns la un număr de 1,4 miliarde de vizualizări într-o singură săptămână. Intoxicarea propagată de comuniștii chinezi a venit ca un răspuns la informațiile furnizate de Washington conform cărora cei care lucrează la Institutul Wuhan de Virologie prezentau simptome de COVID-19 de la finalul anului 2019, dar China a păstrat întreaga situație sub tăcere, lăsând virusul să se răspândească în lume. (mai multe detalii AICI)

În acest context, fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, politologul Cătălin Avramescu, a avut o reacție dură față de campania masivă de intoxicare mediatică demarată de Beijing. În acest sens, Avramescu a pledat pentru retragerea recunoașterii diplomatice a Chinei comuniste, singurul reprezentant al poporului chinez ce ar trebui recunoscut fiind Taiwan. 

"După ce a fost sursa unei pandemii devastatoare, pornită de la un virus care a scăpat, probabil, dintr-un laborator militar, acum guvernul Chinei comuniste a pus în mișcare morișca propagandei.

Sunt pentru impunerea de sancțiuni severe la adresa Republicii Populare Chineze, mergând până la retragerea recunoașterii diplomatice. A fost o eroare comisă de Republica Populară Română, în 1949. Adevăratul reprezentant al poporului chinez este guvernul democratic al Republicii China (Taiwan)", a scris Avramescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.