Moartea capitalismului?! Cum rostogolește Reuters cea mai toxică propagandă comunistă. Fibrilațiile și minciunile stângii internaționale


  • ACP
  • Jan 21, 2020 20:36
  • 2594
Moartea capitalismului?! Cum rostogolește Reuters cea mai toxică propagandă comunistă. Fibrilațiile și minciunile stângii internaționale

Venezuela, Coreea de Nord și Cuba au fost țările despre care s-au scris, în ultimii ani, cele mai tulburătoare pagini despre lipsurile de toate felurile, în special despre cele alimentare, specifice regimurilor comuniste.

Situația acestor țări spunea clar un lucru deja știut – comunismul înseamnă obligatoriu criză și foamete! Aspect cunoscut, cum spuneam, dar care începea să fie uitat, drept pentru care drama țărilor ce insistă să rămână comuniste în secolul al XXI-lea este deosebit de importantă și în prezent, mai ales în condițiile în care mulți din generația tânără cred că socialismul ori chiar comunismul nu reprezintă vreun rău, vreun pericol.

Chiar și China, care se recomandă ca o țară în care ideile lui Marx, Engels, Lenin și Mao au produs o societate în care toți pot duce un trai decent (în ciuda faptului că imensele ei rezerve financiare vin, în cea mai mare parte, din investițiile aduse de țările occidentale și din pungile de capitalism produse de acestea), a început să își recunoască cu jumătate de gură problemele cu săracia în care se zbate o bună parte din populație.

Exceptând zonele prospere din sud-est, de pe malul oceanului, unde sunt principalele centre industriale capitaliste, în cea mai mare parte a țării oamenii au un trai destul de auster și nu sunt deloc puțini cei care nu au ce pune pe masa, chiar dacă Beijingul pretinde că a câștigat în ultimul cincinal lupta împotriva sărăciei și a foametei.

Dacă foametea care întovărășește comunismul nu avea cum să fie negată, centralele de propagandă ale extremei stângi au spus și repetă că nici libertatea economică occidentală, capitalismul, nu aduc decât lipsuri, foamete, așadar ar fi vremea ca lumea să meargă către o altă orânduire economică, lăsând capitalismul în urmă. Și stânga se oferă să arate iar direcția, cum spunea săracul Istrati, ”către o altă flacără”.

Nu îmi ies din minte imaginile rostogolite de propaganda ceaușistă, cu sutele de occidentali aflați la cozi imense pentru alimente. Asta ar fi trebuit să egalizeze lumile – o fi rău la comuniști, dar dincolo e la fel, dacă nu mai rău...

Acum, după lungile serii de articole care au descris foametea din țările rămase comuniste în secolul al XXI–lea, propaganda roșie revine cu vechea și caraghioasa marotă – dezvoltarea Occidentului e nesustenabilă, deci va ajunge curând la o criză fantastică, dar chiar și acum, lumea liberă și bogată are o mulțime de săraci, de înfometați chiar. Nu chiar ca în Venezuela, dar în principiu tot pe acolo...

Un studiu de la University of Toronto realizat de Fei Men, postdoctoral fellow, prezentat de Reuters și preluat de o mulțime de publicații, exact cu o zi înaintea debutului întâlnirii de la Davos (unde vin șefi de state și oameni de afaceri importanți din toată lumea), trebuia să dovedească ”tezele” dezvoltate mai sus. ”Milioane de oameni sunt înfometați în bogata Canada și unii mor tineri din această cauză”, a titrat Reuters!

Din prima frază a articolului, autoarea Thin Lei Win spune că studiul (deferit luni publicității) dovedește că oamenii mor din cauza foametei chiar și în țările bogate! Și urmează – mai bine de jumătate de milion de canadieni mor din cauze legate de subalimentare. Apoi sunt oferite și cifrele – mai bine de 4 milioane de canadieni fac cu greu rost de masă zilnică, unii sărind mese, alții făcând compromisuri legate de calitatea ori cantitatea meselor. Adică mai bine de 11% din populația Canadei. Autoarea articolului nu uită Statele Unite, unde legătura dintre foamete și mortalitate la adulți ar fi lămurită de un studiu din 2019. În America de Nord și Europa, 8% din populație trăiește cu riscul de a se îmbolnăvi din cauza faptului că nu are acces la alimente rezonabile pentru sănătate – mai multe detalii AICI.  

Așa cum era de așteptat, articolul a fost preluat de mai multe publicații din lume, de la Fiji Times la Al Jazeera.

Alt articol din Reuters, publicat tot luni, vine cu altă temă propagandistică la modă – ”Capitalismul văzut ca făcând mai mult rău decât bine în forma actuală, după un studiu global”.  Altfel spus, oamenii vor vrea în curând sau vor deja altceva. Deși cifrele arată clar că din 1990, odată cu prăbușirea comunismului, sărăcia a scăzut drastic pe planetă, că bunăstarea s-a răspândit în cea mai mare parte a lumii –mai multe detalii AICI – studiul susține cu totul altceva.

După intervievarea a 34.000 de adulți din 28 de țări, din Statele Unite și Franța până în China și Rusia, 56% ar fi de acord că ”așa cum e azi, capitalismul face mai mult rău decât bine”.

Numai în Australia, Canada, Statele Unite și Coreea de Sud, Hong Kong și Japonia, dintre țările prezente în studiul amintit, au fost găsite majorități care cred în capitalismul actual – detalii AICI.

Sa fie o coincidență publicarea celor două articole exact la începerea întâlnirii de la Davos? Oricum ar fi, cei de la Reuters reușesc să preia în cele două articole temele principale ale propagandei comuniste din acest moment – și în țările bogate e sărăcie și foamete, iar capitalismul ar fi depășit. Aceste marote mincinoase sunt bine cunoscute de toți cei care au trăit frica, foamea, frigul și întunericul lagărului comunist.

(Foto: Adevărul)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.