Ioan Rus anunță MOARTEA PSD: Se prăbușește sub 20% și se alege praful! Dragnea PLĂTEȘTE bani grei ca să ascundă realitatea! EXCLUSIV


Ioan Rus anunță MOARTEA PSD: Se prăbușește sub 20% și se alege praful! Dragnea PLĂTEȘTE bani grei ca să ascundă realitatea! EXCLUSIV

Liderul de odinioară al așa-zisului Grup de la Cluj – l-am numit pe fostul ministru Ioan Rus – susține, în exclusivitate pentru Podul.ro, că PSD se va prăbuși în perioada imediat următoare sub 20% în toate sondajele de opinie, întrucât partidul celor trei trandafiri pierde electorat prin toți porii, din pricina lui Liviu Dragnea și a gravelor incapacități guvernamentale.

”Indiferent de sumele cu multe zerouri pe care Liviu Dragnea le oferă atunci când comandă sondaje coafate, adevărul nu mai poate fi ascuns: PSD se prăbușește cu viteza luminii în preferințele electorale. Având în vedere prestațiile PSD și ale lui Dragnea, eu sunt convins că partidul se îndreaptă spre dezastru: nu este deloc exclus ca PSD să se prăbușească, în scurt timp, sub 20%. Oricâte eforturi financiare va face Dragnea pentru a salva aparențele, îi va fi imposibil să ascundă faptul că PSD se pregătește să se transforme într-un partid de duzină. În ritmul ăsta, este inevitabil să nu se aleagă praful de PSD”, explică Rus.

Podul.ro vă prezintă declarațiile fostului lider al Grupului de la Cluj.

”Anul electoral 2019 va fi unul foarte dificil, având în vedere mizele electorale, războaiele dintre palate, derapajele conducerii PSD și președinția rotativă a Uniunii Europene. Guvernul Dăncilă este extrem, extrem de slab. Tot ce pot spera este ca guvernanții PSD-ALDE să nu ia unele decizii ce pot comporta efecte perverse. Cu astfel de incompetenți la Palatul Victoria, efectele perverse pot duce la sabotarea economiei naționale, ceea ce ar reprezenta un dezastru de proporții. Riscul acesta există fiindcă în Guvern nu sunt specialiștii de care România are nevoie, ci propagandiștii PSD. Semnele din economie sunt negative și a devenit clar pentru oricine că s-au luat decizii riscante, controversate, fără studii de impact, fără analize aprofundate. Nu așa se guvernează o țară.

Derapajele conducerii PSD și erorile comise la guvernare vor avea un impact major asupra electoratului tradițional al social-democraților. Indiferent de sumele cu multe zerouri pe care Liviu Dragnea le oferă atunci când comandă sondaje coafate, adevărul nu mai poate fi ascuns: PSD se prăbușește cu viteza luminii în preferințele electorale. Având în vedere prestațiile PSD și ale lui Dragnea, eu sunt convins că partidul se îndreaptă spre dezastru: nu este deloc exclus ca PSD să se prăbușească, în scurt timp, sub 20%. Oricâte eforturi financiare va face Dragnea pentru a salva aparențele, îi va fi imposibil să ascundă faptul că PSD se pregătește să se transforme într-un partid de duzină.

Astăzi (joi – n. red.) a avut loc o întrunire a întregii echipe de conducere a Pro România, la Cluj. Am discutat cu toate cărțile pe masa despre priorități și strategii, având în vedere că ne aflăm într-un an cu mize electorale esențiale. Potrivit analizelor și măsurătorilor noastre, Victor Ponta are un bazin propriu de votanți, încă din perioada în care a fost premier și prezidențiabil al PSD. Și Pro România are un electorat propriu, dar mai mic. Analizele ne-au arătat că cele două bazine nu s-au sincronizat încă, dar vom lua măsuri în acest sens în perioada imediat următoare. Încă nu se face o legătură de 100% între Victor Ponta și Pro România. De asemenea, am discutat despre acțiunile pe care le vom întreprinde în acest an, despre programe, proiecte, candidaturi la Parlamentul European și, evident, despre organizațiile din teritoriu, cărora le vom aloca o atenție specială.

După ședință, eu și mai mulți reprezentanți ai Pro România am participat la o dezbatere referitoare la fondurile de coeziune, eveniment găzduit de Institutul de Istorie George Barițiu. La dezbatere a participat și Corina Crețu, care – e public deja – va candida la Parlamentul European din partea Pro România”, a declarat Ioan Rus, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.