Circ pe Calea Victoriei cu „BATALIONUL ALCOOL” al Jandarmeriei, venit să-l apere pe deputatul EUGEN NICOLICEA de trei protestatari pașnici


Circ pe Calea Victoriei cu „BATALIONUL ALCOOL” al Jandarmeriei, venit să-l apere pe deputatul EUGEN NICOLICEA de trei protestatari pașnici

Sunt cinci sau șase pași de parcurs de la intrarea în sediul televiziunii B1 până pe Calea Victoriei, unde așteaptă de regulă, pe avarii și cu motoarele pornite, mașinile de serviciu ale pesediștilor invitați să abereze pe la emisiunile lui Silviu Mănăstire. Revoluționarului deputat Eugen Nicolicea, care a învins cu arma în mână odiosul regim comunist, conform unui certificat obținut în condiții extrem de dubioase, i-a fost însă atât de frică de trei protestatari pașnici, veniți doar să-l huiduie, că a alertat toate forțele Ministerului de Interne, condus de colega sa de partid, proaspăt tunata Carmen Daniela Dan.

Au venit poliția, cu două-trei mașini, și, bineînțeles, forța de casă a PSD, JANDARMERIA, care a legitimat pe toată lumea, inclusiv pe jurnaliștii sosiți la fața locului și pe șoferul realizatorului Silviu Mănăstire.

Potrivit martorilor oculari, cel puțin unul dintre jandarmi mirosea puternic a băutură. Deși protestatarii au sunat la 112, nu s-a dispus retragerea lui dispozitiv, cu toate că avea asupra lui armament specific. Serviciul de urgență le-a făcut legătura reclamanților tot la Jandarmerie, de unde li s-a spus să ia numărul mașinii cu care s-a deplasat jandarmul vizat și să depună plângere împotriva lui ziua următoare. Jandarmul pilit s-a retras discret la una din dube și a început să deretice de zor prin interiorul automobilului, evitând să mai interacționeze cu nasul fin al protestatarilor.

Cu toată prezența numeroasă a forțelor MAI la fața locului, revoluționarul Nicolicea, membru al infamei Comisii Iordache de măcelărire a legilor justiției și codurilor penale, tot nu a vrut să pășească afară din sediu, situație în care subordonații lui Carmen Dan s-au văzut nevoiți să-i îndubeze pe cei trei protestatari – Marian Moroșanu (zis și Ceaușescu), Cristi Gherasim și Ionel Răcaru - și să-i îndepărteze cât mai mult de terifiatul parlamentar, adică până la Secția 1 de Poliție.

Când a fost ridicat din fața B1, Moroșanu, care, potrivit propriilor declarații, nu consumă niciodată alcool, a mai depistat un jandarm cu damf de bodegă printre cei care îl împingeau spre duba cu gratii, achiziționată cu ocazia recentei majorări a bugetului instituției fidele PSD.

„Ne-au ținut trei ore ca să scrie trei procese verbale. Am luat fiecare câte 500 de lei amendă, pentru că am tulburat liniștea persoanelor aflate în sediul televizunii B1. În tot timpul în care m-am aflat pe trotuarul din fața B1 doar am filmat discret. Nu am scandat și nici nu am ridicat tonul. Eu sunt cel care a sunat la 112 după ce am fost agresat de un jandarm care mirosea puternic a băutură, iar de acolo mi s-a făcut legătura tot la Jandarmerie de unde mi s-a recomandat să iau numărul mașinii și să depun o plângere ziua următoare. A fost un abuz ce s-a întâmplat la secția de poliție la care am fost conduși. Deși fuseserăm legitimați încă de pe Calea Victoriei de Jandarmerie, care și începuse să scrie procesele verbale, nu ni s-a permis să plecăm, deși nu eram reținuți. Mie mi se pare că este o metodă miliținească de intimidare, în sensul reeducării noastre. Adică să înțelegem că ne pot ține oricât au ei chef dacă ne mai arde de proteste”, ne-a declarat în această dimineață Ionel Răcaru, unul dintre cei trei protestatari.

Când a plecat sau dacă a (mai) plecat Eugen Nicolicea de la sediul televiziunii B1 nu se cunoaște cu exactitate. După eliberarea de la ”secția abuz”, cu două mașini de poliție pe urmele lor, cei trei protestatari au revenit pe Calea Victoriei pe la 3 dimineața pentru a verifica dacă celebrul revoluționar mai este acolo. Luminile de la sediul B1 erau însă stinse, iar Nicolicea nu se zărea printre jaluzele verticale de la geamurile micuței televiziuni.

LIVE-uri de la fața locului puteți viziona pe paginile de Facebook ale lui Marian Ceaușescu și Cristi Gherasim

Nu este însă primul incident cu jandarmi băuți în timpul serviciului. O situație oarecum similară s-a petrecut anul trecut în decembrie, în Piața Victoriei, când Tudor Chirilă și doamnele de la Dăruiește Viața, care construiesc un spital pentru copiii bolnavi de cancer, au fost hărțuiți de un jandarm aflat în avansată stare de ebrietate. Incidentul a fost surprins de Chirilă într-un live pe pagina sa oficială de Facebook, dar și de Vocea Străzii, tot pe Facebook, care a filmat inclusiv cum au acționat reprezentanții statului atunci când a fost pelat serviciul de urgență. Jandarmul băut a fugit de lângă protestatari și s-a refugiat într-o dubă care a dispărut apoi de la fața locului. Nu s-a aflat niciodată dacă Jandarmeria a luat vreo măsură contra lui. Mai multe detalii despre incidentul din decembrie AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.