COVIDUL i-a luat mințile! Un asistent medical din Italia și-a ucis iubita doctoriță pentru că l-ar fi infectat cu coronavirus


COVIDUL i-a luat mințile! Un asistent medical din Italia și-a ucis iubita doctoriță pentru că l-ar fi infectat cu coronavirus

Asistentul medical Antonio De Pace, 28 de ani, a sunat la Poliție să se autodenunțe că și-a omorât iubita care l-ar fi infectat cu coronavirus. A fost găsit de paramaedici leșinat, cu venele tăiate, în apartamentul în care s-a produs omorul. A supraviețuit însă încercării de a-și pune capăt zilelor, operat și salvat chiar de colegii medici ai victimei sale.

Potrivit procurorilor din Messina, Sicilia, într-un acces de nervi, De Pace și-a atacat partenera, Lorena Quaranta, cu un an mai tânără, care abia devenise medic, și a ucis-o strângând-o de gât.

„Am ucis-o pentru că mi-a dat coronavirus”, le-a spus De Pace polițiștilor care investighează omorul. Totuși testele pe care ambii le efectuaseră recent nu indicau că vreunul din ei fusese infectat.

Ultima postare a Lorenei de pe Facebook era un tribut adus celor peste 40 de medici italieni care și-au pierdut viața de la debutul pandemiei, comentând că morțile „inacceptabile” ale acestora ar avea legătură cu lipsa echipamentului de protecție. „Acum mai mult ca oricând este nevoie să arătăm responsabilitate și dragoste de viață. Trebuie să arătăm respect pentru noi înșine, pentru familiile noastre și pentru țara”, a scris tânăra doctoriță care abia absolvise facultatea de medicină.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.