Ireal! Rusia, exercițiu militar pe străzile Italiei. „Ajutoarele” trimise de „Armata Rusă sunt inutile în lupta contra coronavirus. Întreaga operațiune este un act geopolitic și militar, nu operațiune medicală”


Ireal! Rusia, exercițiu militar pe străzile Italiei. „Ajutoarele” trimise de „Armata Rusă sunt inutile în lupta contra coronavirus. Întreaga operațiune este un act geopolitic și militar, nu operațiune medicală”

Putinista Floriana Jucan, de la fițuica Q magazine, magazin de propagandă antiUE, contracte cu statul (are reclamă de la CEC Bank) și lobby pentru pesediști corupți, distribuie pe pagina sa oficială un odios film kaghebist antiUE, vorbit în italiană și subtitrat în română, ca să înțeleagă tot dacul antieuropean, că Franța și Germania au întors spatele Italiei în vremuri grele.

Postarea se bucură de mare succes și este intens distribuită de poporul internaut convins că „imperialiștii” vestici sunt doar niște profitori nesolidari care te abandonează la necaz, în vreme ce Vladimir Putin este „salvatorul Italiei”, după cum scrie putinista Jucan, fostă țiitoare a ambasadorului elvețian în România Jean-Pierre Vettovaglia și a lui Gigi Kent, într-o altă postare în care îi aduce vomitive osanale liderului criminal de la Kremlin, din ordinul căruia au fost asasinați zeci de jurnaliști critici. Cel mai cunoscut asasinat comandat de Putin rămâne al jurnalistei Anna Politkovskaia (2006) care a fost, REȚINEȚI!, cel de-al 21-lea jurnalist ucis în Rusia de la alegerea lui Vladimir Putin în 2000, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere.

Dar cum ajută mai exact Rusia la ora asta Italia?

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan relatează:

Sub pretextul că oferă ajutor pentru combaterea epidemiei de coronavirus, Rusia face acum în Italia exact ce a făcut acum 6 ani în Crimeea: trimite camioane militare și „omuleți verzi”. Răspunsul nostru trebuie să fie: nu, mulțumim!

Federația Rusă a spus că a trimis ajutoare Italiei pentru perioada de criză, dar ce văd italienii pe străzi zilele acestea este o operațiune a Ministerului Apărării din Federația Rusă, nu a Ministerului Sănătății. 100 de ofițeri ruși au aterizat la sud de Roma.

Este un motiv de îngrijorare mai ales că oficiali italieni au declarat, atât pentru cotidianul italian „La Stampa”, cât și pentru publicația germană „Bild” că ajutoarele aduse de Armata Rusă sunt inutile în lupta împotriva coronavirus. Întreaga operațiune este un act geopolitic și militar, nu o operațiune medicală.

Trebuie să fim foarte atenți cine ni se prezintă drept prieteni și salvatori în această perioadă de criză.

Trebuie să nu uităm cine s-ar bucura cel mai mult de adâncirea crizei în Uniunea Europeană”.

Sursa foto: „Bild”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.