Cine este ofițerul MAI în rezervă infectat cu coronavirus ale cărui minciuni odioase ar putea închide Bucureștiul. O jurnalistă spune tranșant ce ar merita „milițianul”: „sper să scape, ca să facă pușcărie”


Cine este ofițerul MAI în rezervă infectat cu coronavirus ale cărui minciuni odioase ar putea închide Bucureștiul. O jurnalistă spune tranșant ce ar merita „milițianul”: „sper să scape, ca să facă pușcărie”

„Povestea zilei de azi: un fost mare șef din Poliția Capitalei are probleme cu inima. Se internează la spitalul MAI. Declară că nu vine din zonele contaminate. În două zile, îi scade saturația de oxigen. Medicii nu pricep de ce. Trimit însă teste la Balș. Surpriză: covid-19! Omul mințise. Abia când a fost confruntat cu rezultatele, a admis că fusese în Israel. De ce a zis că a mințit: ca să nu-i stea familia în carantină aiurea. Lasă că a intrat în contact cu sute de persoane, dar și-a infectat toată familia, inclusiv nora gravidă și nepotul de 3 ani. Ce voiam să spun: sper să scape, ca să facă pușcărie”, scrie jurnalista Liliana Ruse pe pagina sa de Facebook.

Fostul ofiţer MAI, angajat al ADP Sector 4, confirmat cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal pentru că a minţit că nu a fost plecat din ţară şi a mai îmbolnăvit şi alte trei persoane: fiul, nora gravidă şi nepotul de trei ani, scrie jurnalist.ro, precizând că „milițianul” ar fi Nelu Lupu, fost comisar șef și fost adjunct al Poliției Capitalei.

Acesta a fost plecat din țară și s-a întors în 26 februarie din Israel, însă nu a declarat acest lucru atunci când s-a internat la spitalul de urgenţă Dimitrie Gerota și a fost pus să completeze o serie de documente în acest sens. Spitalul precizează că a fost internat pe 5 martie cu alte simptome, însă la trei zile după internare a dezvoltat febră, ulterior fiind confirmat cu coronavirus.

Soția acestuia, confirmată deja cu coronavirus, este angajată a policlinicii Ministerului de Interne. Nora, gravidă, este angajată în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei, notează sursa citată. Aceasta a pus pe jar primăria Capitalei, iar primarul Gabriela Firea a părăsit de urgență instituția și a dispus închiderea respectivului departament.

Printre membrii familiei fostului ofițer infectat cu coronavirus se numără și un copil de doar trei ani. Vestea bună e însă că micuții nu fac forme severe ale bolii, cei mai vulnerabili fiind vârstnicii.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. „Pacientul 17” ar putea declanșa în România situația din Italia. A intrat în contact cu sute de persoane și a fost testat pentru coronavirus abia în a cincea zi de spitalizare, nefiind izolat de alți pacienți

Cu câteva zile înainte de a ajunge la spital bărbatul a participat la o serie de acțiuni ale ADP sector 4, de împărțire de flori și mărțișoare cu ocazia zilei de 1 Martie. Până să fie internat în spital, acesta a intrat în contact cu peste 120 de persoane din primărie, a declarat șeful ADP Sector 4. În acest moment, sediul ADP este închis, iar în birouri se face dezinfecție.

De numele pacientului cu numărul 17 de coronavirus se leagă şi un alt scandal. Fostul comisar șef și fost adjunct al Poliției Capitalei a fost înlăturat de ministrul Tobă tot în urma unui scandal. Detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.