Situație dramatică și în Franța! Ministrul Culturii și cinci parlamentari au fost diagnosticați cu coronavirus


Situație dramatică și în Franța! Ministrul Culturii și cinci parlamentari au fost diagnosticați cu coronavirus

Cinci parlamentari francezi și ministrul Culturii Franck Riester, în vârstă de 46 de ani, au fost infectați cu noul coronavirus. Cabinetul ministrului Riester a subliniat însă că starea demnitarului este bună, acesta tratându-se la domiciliul său din Paris.

"Ministrul a fost testat pozitiv astăzi" după ce a manifestat "simptome", a precizat guvernul, menţionând că Franck Riester a petrecut câteva zile săptămâna trecută în Adunarea Naţională, unde fuseseră confirmate până luni seară, cinci îmbolnăviri. Potrivit Paris-Match cel mai grav dintre parlamentari este republicanul Jean-Luc Reitzer (departamentul Haut-Rhin), care este spitalizat de mai multe zile.

Coronavirusul a cauzat luni încă patru decese în Franţa, ceea ce a crescut bilanţul total la 25 de morţi şi 1.412 cazuri confirmate, a anunţat luni seara directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon.

Dintre cei decedaţi, 15 sunt bărbaţi şi 10 sunt femei, a precizat Salomon care a anunţat 38 de cazuri pozitive în Corsica.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.