Ludovic Orban: "Nicușor Dan are 99% șanse de a câștiga bătălia cu Firea"! Liderul PNL nu exclude un front comun cu USR și pentru primăriile de sector


Ludovic Orban: "Nicușor Dan are 99% șanse de a câștiga bătălia cu Firea"! Liderul PNL nu exclude un front comun cu USR și pentru primăriile de sector

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică seară, la B1, că Nicușor Dan are "99% șanse" să o învingă pe Gabriela Firea în cursa către funcția de primar al Capitalei, în condițiile în care beneficiază și de susținerea PNL, dar și de susținerea USR București. 

"După părerea mea, Nicușor Dan are 99% șanse de a câștiga. Și vă voi spune și de ce. PNL, la ora actuală, este umăr la umăr cu PSD în București, are peste 30%, față de 15,7%, cât am luat la europarlamentare, partidul a crescut absolut spectaculos. La asta, eu am ținut cont de faptul că Nicușor Dan a fost subiectul unei decizii de desemnare la nivelul USR București și el a câștigat această desemnare la nivelul USR București. Am apreciat și faptul că Nicușor Dan a rămas independent, nu a venit nici în PNL, nu s-a dus nici în USR, pentru că vrea să ofere garanția tratamentului neutru față de susținătorii pe care-i are, având o atitudine corectă, normală într-o astfel de situație. Susținerea lui Nicușor Dan, din perspectiva analizei noastre, ne dă o garanție a susținerii USR în București. Nu știu ce va face Cioloș, are maxim 5% pe București", a spus Orban. 

De altfel, chestionat de ce a zis că PNL e umăr la umăr cu PSD în Capitală, Ludovic Orban a atras atenția că electoratul pesedist din București este format din clientela plantată de PSD pe funcții, pesediștii având toate primăriile din Capitală sub control, situație care le aduce voturi.

"Pentru că sunt tractați de primari. Au primari în toate sectoarele. Un primar în funcție are, în primul rând, posibilitatea de a face ceva, în al doilea rând are un aparat administrativ imens: Primăria Capitalei, cu toate entitățile subalterne, cu cele 22 de societăți înființate pe ochi frumoși și cu oameni plătiți regește din clientela politică a PSD, primarii de sector cu toate structurile, primăriile de sector cu toți angajații, fiind vorba de zeci de mii de oameni. Ne vom confrunta cu o clientelă", a adăugat liderul liberalilor. 

Totodată, întrebat dacă PNL și USR-PLUS vor merge împreună în alegeri pentru Consiliul General al Primăriei Capitalei și la primăriile de sector, în condițiile în care au candidat comun pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban a dat de înțeles că este luată în calcul această variantă. 

"Sunt două variante. Varianta să megem la consiliul general, la primăriile de sector pe liste separate, PNL și USR-PLUS, și varianta de a face listă comună pe tot Bucureștiul. Ambele variante, din punctul meu de vedere, sunt rezonabile, acceptabile", a conchis Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.