Panica pune stăpânire pe Italia. Carnavalul de la Veneția a fost oprit, iar la Milano oamenii golesc supermarketurile. Iranul înregistrează o rată uriașă a deceselor: aproape un sfert din pacienții infectați au murit


Panica pune stăpânire pe Italia. Carnavalul de la Veneția a fost oprit, iar la Milano oamenii golesc supermarketurile. Iranul înregistrează o rată uriașă a deceselor: aproape un sfert din pacienții infectați au murit

În multe supermarketuri din zona centrală a orașului Milano a fost mare aglomerație, duminică, după ce mai multe regiuni din nordul Italiei au intrat în carantină ca urmare a epidemiei de coronavirus care a ucis șapte persoane (actualizare marți, 25.02) și a îmbolnăvit peste 200. „Ce cumpărați?”, îl întreabă un reporter de la Corriere della Sera pe unul dintre zecile de oameni aflați la coadă. „De toate”, răspunde acesta, confirmând că posibilitatea extinderii carantinei l-a determinat să iasă din casă și să cumpere mai mult ca de obicei și chiar și lucruri care nu-i sunt acum de folos. Unii cumpărători poartă deja măști de protecție, alții nu sunt foarte alertați de epidemie și se declară nemulțumiți de această „nebunie a oamenilor”.

BBC scrie că la Veneția carnavalul trandițional organizat înainte de intrarea în postul Paștelui s-a închis cu două zile mai devreme decât era programat, ca urmare a măsurilor dispuse de autoritătăți pentru a preveni răspândirea coronavirsului care ține deja în carantină aproximativ 50.000 de persoane din regiunile Veneto și Lombardia.

De asemenea, multe școli s-au închis, partidele locale de fotbal s-au suspendat, iar în regiunile aflate sub carantină nimeni nu intră și nu iese fără permisiune specială.

Ambasadorul României în Italia a confirmat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că, până la acest moment, nu există cazuri de români infectaţi cu coronavirus în Italia. George Bologan spune că există o comunicare constantă între ambasadă, instituţiile din România şi cele din Italia şi le-a transmis românilor din peninsulă să trateze situaţia cu calm şi lucididate.

După China, unde au fost confirmate aproape 80.000 de îmbolnăviri și aproximativ 2500 de decese, cele mai afectate state sunt Coreea de Sud (peste 600 de cazuri confirmate), Japonia (tot în jur de 600), Italia (150) și Iran unde mortalitatea se arată, până acum, foarte ridicată (din 43 de pacienți infectați cu COVID-19, opt au decedat). Virusul a ajuns în cel puțin 11 state de pe două continente diferite, mai scrie BBC.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus. Virusații care nu se îmbolnăvesc, dar răspândesc boala arată cât de greu de oprit va fi epidemia. Studiu de caz

Coronavirus în Europa. Carantină cu ARMATA și POLIȚIA în Italia! Bilanț alarmant: doi morți, peste 100 de îmbolnăviri

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.