Debarcarea Gabrielei Firea. Rareș Bogdan prezintă ultimele calcule: Candidata PSD va fi pe locul 3 / PNL e primul partid pe București / Nicușor Dan va trebui să intre în PNL pentru a putea fi susținut!


Debarcarea Gabrielei Firea. Rareș Bogdan prezintă ultimele calcule: Candidata PSD va fi pe locul 3 / PNL e primul partid pe București / Nicușor Dan va trebui să intre în PNL pentru a putea fi susținut!

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a discutat miercuri seară în emisiunea Legile Puterii despre ultimele calcule legate de cursa către Primăria Capitalei. 

Cei măsurați de PNL privind șansele de a câștiga alegerile pentru funcția de edil al Capitalei sunt Violeta Alexandru, Ionel Dancă, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Florin Cîțu, Ciprian Ciucu.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură pentru Primăria Capitalei, Rareș Bogdan a precizat că în cazul în care îi va cere partidul o va face și, de altfel, preconizează că poate să ia chiar 40% în alegeri, în timp ce candidata PSD, Gabriela Firea, se va poziționa abia pe locul 3, cu un scor aflat în intervalul 20-22%. 

Mai mult, liberalul a reiterat că PNL va avea candidat propriu pentru Primăria București, iar Nicușor Dan ar trebui să se înscrie în partid pentru a putea fi susținut de către liberali. 

Rareș Bogdan: Eu am spus inițial că nu candidez (...) dar asta nu înseamnă că dacă nu găsim o soluție care să fie 100% sigură o să las partidul să mă uit cum pierde alegerile. 

Denise Rifai: Ai de gând să fii pompierul de serviciu care să ajute partidul să o învingă pe Firea la Capitală? 

Rareș Bogdan: Eu voi fi pompierul de serviciu acolo unde mi se cere. Dar colegii mei, sprijiniți de mine și Ludovic Orban, pot să facă o figură excepțională. 

Denise Rifai: Dacă partidul îți va cere să candidezi la Capitală vei spune "da"? 

Rareș Bogdan: Păi pot să mă opun?

Denise Rifai: Suntem în situația alegerilor cu un singur tur. Strategia PNL va fi aceea de a insista să își susțină candidatul PNL sau vom vedea o alianță pe dreapta unde cel mai bun va fi ales? Adică Nicușor Dan, Vlad Voiculescu.

Rareș Bogdan: Cu simpatie pentru Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu are un scor care... Nicușor Dan s-a afirmat în ultimii ani ca un luptător contra urbanismului deșănțat și a arhitecturii de manea din București. Dar Nicușor Dan nu dorește intrarea în PNL. PNL este pe val, are 40% în sondaje, a dat președintele României, un premier, are un Guvern performant și se află sub toate auspiciile unei guvernări de 4 ani de zile. N-are cum să nu aibă candidat propriu. Nicușor Dan dacă va negocia cu Ludovic Orban și leadership-ul partidului o intrare în PNL, poate să treacă prin Biroul Permanent, care să îi spună da. Pentru asta va trebui să intre în PNL. 

Rareș Bogdan: Astăzi PNL are în capitală între 30 și 34%. Este un scor foarte bun. 

Denise Rifai: Da, dar USR a luat 46% la alegerile europarlamentare din 2019 în București. 

Rareș Bogdan: Uitându-mă pe cercetările din ultimele 3 luni cu foarte mare atenție, inclusiv pe cea ieșită aseară, vei vedea că primul partid din București nu mai este USR, ci PNL, datorită intrării la guvernare, a realizărilor celor 3 luni de zile, a asumării pe 2 tururi și a parteneriatului cu președintele României. Astăzi primul partid e PNL. Asta nu înseamnă că PNL e un partid care să abordeze aroganța, dar nu stăm de vorbă cu toți. Vom sta de vorbă cu PMP, cu Dan Barna și cu Dacian Cioloș, cu toți cei care își asumă valorile dreptei. 

Denise Rifai: Cât ar obține Rareș Bogdan în fața Gabrielei Firea? 

Rareș Bogdan: Minim 37%. Ea nu poate să crească peste 22-24%. La alegeri va avea 20-22%. Va fi pe locul 3. Pe locul 2 va fi candidatul USR-PLUS, pe primul cel al PNL. Firea nu poate câștiga alegerile, nici cu toate pomenile, cu câștigarea unei clientele, cu firmele pe care le-a creat împotriva unei normalități economice. În fiecare zi de campanie, Firea nu va acumula electorat, ci va scădea în rândul opțiunilor. Ea, practic, încă nu a fost țintuită de candidații dreptei. Va fi întrebată "Ce ai făcut pentru Capitală?! De ce sunt cratițele alea umblătoare pe șoselele Bucureștiului?! De ce nu ai reușit să faci nimic din centura Capitalei, suntem singura Capitală europeană fără centură?! De ce ne faci de râs la Campionatul European, fiind singura Capitală europeană care nu are legătură de la aeroport la centrul orașului cu metrou sau cu tren ușor?! Ce ai făcut dumneata să creezi un trafic mult mai ușor în București?!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.