Se înmulțesc cazurile de infecții cu coronavirus în Europa. Prima îmbolnăvire confirmată oficial în Germania. La Wuhan e tot mai rău. Primarul și-a dat demisia, iar ritmul de răspândire se accelerează


Se înmulțesc cazurile de infecții cu coronavirus în Europa. Prima îmbolnăvire confirmată oficial în Germania. La Wuhan e tot mai rău. Primarul și-a dat demisia, iar ritmul de răspândire se accelerează

La Wuhan, China, epicentrul epidemiei de coronavirus, situația se agravează, deși e carantină și măsurile sunt drastice. Ritmul de răspândire a virsului s-a accelerat îngrijorător în ultimele 24 de ore, decanul Facultății de Medicină din Hong Kong avertizând chiar că e posibil ca numărul îmbolnăvirilor să se dubleze în următoarele zile.

„Trebuie să fim pregătiți în cazul în care această epidemie va deveni o pandemie”, opinează decanul Gabriel Leung.

În plus, alți oameni de știință din Hong Kong cred că adevărul înfiorător este însă bine ascuns de autoritățile de la Beijing, numărul bolnavilor ajungând, de fapt, la 44.000, de 14 ori mai mult decât anunțaseră acestea.

Între timp, primarul din Wuhan, de unde a izbucnit epidemia, și-a dat demisia, afirmând că nu a făcut ce trebuia pentru a limita răspândirea temutului virus.

Oficial datele sunt următoarele: numărul deceselor a ajuns la 106 morţi şi la 4.515 de cazuri de infectare confirmate, multe alte persoane fiind suspectate că poartă virusul, au informat marţi autorităţile medicale din această ţară, citate de DPA și preluat de Agerpres.

Douăzeci şi şase de persoane au murit de luni dimineaţă, inclusiv o primă victimă la Beijing. Numărul de cazuri de infectare confirmate a crescut cu peste 1.700 în intervalul de 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Comisia Naţională de Sănătate din China.

Alte 6.973 de persoane sunt suspectate că au fost infectate, au precizat autorităţile, adăugând că monitorizează peste 47.000 de persoane care ar fi putut intra în contact cu virusul.

Autorităţile chineze au izolat mai multe oraşe din provincia centrală Hubei, unde virusul a fost identificat pentru prima dată în luna decembrie, în efortul de a ţine sub control răspândirea bolii.

De asemenea, guvernul a prelungit vacanţa de Anul Nou Lunar cu trei zile până duminică pentru a descuraja oamenii să călătorească, iar autorităţile din Shanghai (est) au solicitat multora dintre companiile din metropolă să rămână închise pentru încă două săptămâni.

Un prim caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat și în Germania, la un bărbat din localității Starnberg, a anunțat luni seară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din landul Bavaria, relatează site-ul agenției Dpa citat de digi24.ro.

Pacientul este în stare stabilă, potrivit unui comunicat emis de Biroul de Sănătate și Securitate Alimentară (LGL) din Bavaria.

"Este monitorizat de personalul medical și este izolat", se precizează în comunicat.

Germania este a doua țară europeană, după Franța, în care sunt depistate cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.