De ce nici mama vitregă, nici frații Cristi și Basti Țopescu nu s-au alertat cu privire la dispariția Cristinei? Christel Ungar, văduva legendarului comentator sportiv, a fost racolată la Securitate încă de pe băncile facultății


De ce nici mama vitregă, nici frații Cristi și Basti Țopescu nu s-au alertat cu privire la dispariția Cristinei? Christel Ungar, văduva legendarului comentator sportiv, a fost racolată la Securitate încă de pe băncile facultății

Moartea prematură și în singurătate a Cristinei Țopescu, a cărei dispariție de cel puțin trei săptămâni a fost remarcată nu de familie, cum ar fi fost poate mai firesc, ci de o vecină, continuă să ridice semne de întrebare. Nu atât cu privire la cauze care par, din primele cercetări, să fi fost mai degrabă naturale, ci cu privire la relațiile interumane tot mai distante și la indiferența semenilor chiar și în condițiile în care aceștia au legături de rudenie apropiate.

Din punct de vedere familial, Cristina nu era singură pe lume. Are o mamă care trăiește încă în Germania, probabil însă destul de în vârstă, doi frați de tată mai mici și o mamă vitregă, tot jurnalist de televiziune, care i-a fost alături lui Cristian Țopescu până în ultima clipă. Și cu mama vitregă Christel Ungar, și cu frații săi Cristi (43 de ani) și „Basti” (Sebastian Felix – 21 de ani), regretata Cristina Țopescu este în „relații” de prietenie pe Facebook.

De ce nu s-au alertat aceștia cu privire la dispariția ei prelungită rămâne, deocamdată, un mister. Dacă e să dăm crezare celor scrise de prietena și vecina Cristinei Țopescu pe Facebook, Diana Maria, cea care a și remarcat în cele din urmă absența îndelungată a jurnalistei, regretata fiică a marelui Cristian Țopescu era un om singur, iubit doar de „căței, copiii ei”.

Prima soție a lui Cristian Țopescu a fost mama Cristinei, Rodica (foto jos), care a făcut carieră tot în zona televiziunii și de care a divorțat după doar 11 ani de căsnicie, recăsătorindu-se  cu Rosemarie, o economistă din București, mama lui Cristi Țopescu, cel de-al doilea copil al legendarului comentator. Cel de-al doilea mariaj a durat 15 ani. Cea de-a treia și ultima dintre soțiile lui Țopescu a fost Christel Ungar, o colegă din TVR, mai tânără cu 29 de ani. Când și-au legalizat relația, regretarul comentator avea 61 de ani, Christel doar 32. Familia Țopescu s-a mărit apoi cu încă un fiu, Felix Sebastian, acum în vârstă de 21 de ani, care studiază și trăiește în prezent la Viena.

Rodica, mama Cristinei Țopescu într-o imagine postată de aceasta din urmă în decembrie 2018, de Crăciun, pe Facebook.

Cea mai controversată membră a „clanului” Țopescu rămâne de departe ultima soție a uriașului comentator, Christel, cunoscută publicului atât prin prisma căsniciei cu acesta, cât și ca figură centrală a emisiunilor de limbă germană pe care le-a prezentat și realizat ani la rând la televiziunea publică.

Originară din Sibiu, ca și președintele Klaus Iohannis și membră a aceleași comunități etnice, Christel Ungar a stârnit reacții vehemente când a fost propusă de locatarul de la Cotroceni în Consiliul de Administrație al TVR. Deși discretă și rezervată, cu alură de intelectuală fină și pasionată de munca de televiziune, Christel Ungar reprezintă acea categorie de personalități care ar fi trebuit să se rușineze de trecutul lor controversat și să dispară din zona publică.

De ce? Pentru că, potrivit unui articol și unor documente publicate de inpolitics în mai 2016, Christel Ungar Țopescu a fost racolată cu angajament în regulă și a turnat la Securitate încă de pe băncile facultății.

Astfel, potrivit unei „Adeverințe” eliberate de CNSAS în mai 2011, „doamna UNGAR ŢOPESCU Christel este titulara a dosarului fond reţea nr. R 309428 (cota C.N.S.A.S.). Domnia sa a fost recrutata la data de 07.02.1987, în perioada in care era studenta la Facultatea de Filologie din laşi, pentru „supravegherea informativa a colegilor de facultate şi pentru cunoaşterea activitatii lectorului vest german L.R.” Dupa terminarea facultatii, in anul 1988, a fost preluata de catre inspectoratul Judeţean SatuMare în scopul „supravegherii persoanelor cu intentii de evaziune sau cu rude in strainatate”. A semnat un Angajament, preluand numele conspirativ ”Laura”. 

Totuși adeverința cu pricina specifică în mod bizar că doamnei Ungar nu i se poate „atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității”

CITEȘTE ȘI: FOTO. UPDATE. Vecina care a sunat la 112 pentru Cristina Țopescu, mesaje cutremurătoare pe Facebook: „NIMENI nu s-a gândit sa îi aducă LUMINĂ! "Prietenii" care se laudă azi cu relația cu ea NU ȘTIU nici unde stă! Cristina NU s-a sinucis!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.