”ARIPI” în beznă: Gabriela Firea batjocorește memoria luptătorilor anticomuniști, deși ne comemorăm morții Revoluției! Indolența consoartei lui Pandele EXCLUSIV


”ARIPI” în beznă: Gabriela Firea batjocorește memoria luptătorilor anticomuniști, deși ne comemorăm morții Revoluției! Indolența consoartei lui Pandele EXCLUSIV

Deși se împlinesc 30 de ani de la Revoluție, primărița PSD-istă Gabriela Firea a ”uitat” din nou, cu desăvârșire, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul întregului ei mandat, să ilumineze monumentul ”Aripi” (situat în Piața Presei Libere), cu toate că acesta este dedicat memoriei tuturor luptătorilor anticomuniști din perioada 1945-1989, comemorându-i, așadar, și pe numeroșii martiri ai Revoluției.

Aceasta în condițiile în care Firea a risipit într-o veselie fonduri faraonice pentru iluminarea stradală festivă de Sărbători. De altfel, întreaga Piață a Presei Libere este împodobită până la refuz cu tot soiul de lumini și luminițe, doar monumentul Aripi fiind exclus de la acest tratament special.

De notat și că de-a lungul ultimelor luni, nici măcar cele opt proiectoare (montate încă de la amplasare, în decembrie 2015) nu au fost aprinse, monumentul fiind lăsat într-o beznă totală – la fel s-a întâmplat și în anul Centenar 2018, deși cei mai mulți dintre făptuitorii Marii Uniri au fost asasinați în temnițele dictaturii comuniste.

Lăsarea de izbeliște a monumentului (amplasat pe locul fostei statui a lui Lenin) este cu atât mai rușinoasă și mai absurdă cu cât Gabriela Firea s-a încăpățânat să redenumească Herăstrăul cu titulatura „Parcul Regele Mihai I”, iar monumentul „Aripi” – situat la numai câțiva metri de gardul parcului – este închinat în special memoriei luptătorilor anticomuniști din munți, care (indiferent de culoarea politică) au luptat pentru restaurarea monarhiei legitime, fiind hăituiți, torturați și executați fără milă de Securitate și de satrapii republicii comuniste ilegale (păpușați de la Kremlin).

De altfel, grabnica redenumire a Herăstrăului a reprezentat o decizie populistă și total neinspirată a Gabrielei Firea, în condițiile în care, inițial, parcul s-a numit „Carol al II-lea”, în perioada căruia a și fost instituit ca spațiu de agrement, iar relațiile puțin spus glaciale dintre Majestatea Sa Regele Mihai I și tatăl său sunt de notorietate pentru orice persoană cu minime cunoștințe de istorie a românilor. 

Facem precizarea că monumentul „Aripi” a fost realizat de artistul Mihai Buculei al cărui tată a fost deținut politic la Aiud.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.