Avocata infractorilor, Renate Weber, vrea să dărâme DNA. Augustin Zegrean explică implicațiile tenebroase ale acțiunii fostei eurodeputate ALDE


Avocata infractorilor, Renate Weber, vrea să dărâme DNA. Augustin Zegrean explică implicațiile tenebroase ale acțiunii fostei eurodeputate ALDE

Avocatul Poporului, dar de fapt avocată a infractorilor, Renate Weber, a depus o sesizare la CCR care ar avea două efecte majore în cazul în care ar fi admisă:

1. Anularea tuturor dosarelor instrumentate de DNA

2. Toți infractorii condamnați în baza dosarelor instrumentate de DNA ar urma să fie eliberați

Renate Weber susţine că inculpaţilor le-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil prin faptul că procurorii DNA nu sunt specializaţi pe anchetarea faptelor de corupţie, conform Adevărul.

În acest context, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a precizat că Direcția Națională Anticorupție ar fi dărâmată la nivel instituțional în situația în care Curtea Constituțională ar accepta sesizarea Renatei Weber.

Redăm explicația lui Augustin Zegrean:

"În cazul în care CCR va admite această sesizare toate dosarele şi actele de urmărire penală efectuate de procurorii DNA vor trebui anulate. Toate sentinţele vor trebui anulate. Toţi cei care au fost trimişi în judecată de către Direcţie vor trebui eliberaţi şi rejudecaţi.

Avem deja precedentul cu decizia CCR pe completele specializate, deci, în buna tradiţia a justiţiei din România din ultimii ani, toate dosarele se vor rejudeca. Tot constructul DNA se va dărâma. Tot.

Altfel, sesizarea este eronată. Nu există o şcoală specială pentru procurorii DNA. Toţi procurorii fac aceeaşi şcoală. La fel cum nu există judecători specializaţi pe fapte de corupţie aşa nu există nici procurori specializaţi. Nu cred că CCR va da curs acestei sesizări. Vorbim de o ordonanţă ce a mai fost atacată în două rânduri, prin anul 2008. Sigur, acum surprizele sunt la tot pasul. Probabil că ne vom întoarce la justiţia de pe vremea lui Decebal".

CITIȚI AICI MATERIALUL COMPLET

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.