Rareș Bogdan: "Vom guverna în cele din urmă alături de USR și de PMP!" Avertismentul liberalului pentru Ponta


Rareș Bogdan: "Vom guverna în cele din urmă alături de USR și de PMP!" Avertismentul liberalului pentru Ponta

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit miercuri seară în cadrul unei emisiuni la postul Digi24 despre impasurile pe care le are PNL în calea instalării Guvernului Orban. 

Astfel, chestionat referitor la impasul cu USR, Rareș Bogdan a atras atenția că USR nu pune de fapt nicio piedică în calea guvernării liberale și, de altfel, nici PMP. Mai mult, liberalul a precizat că PNL va guverna în cele din urmă alături de USR și PMP.

Totodată, europarlamentarul PNL a menționat că are încredere că cei care au votat moțiunea vor vota și Guvernul Orban într-un final, dar a lansat un avertisment către Victor Ponta: "Mă aștept de asemenea ca domnul Ponta să înceteze jocul dublu și să procedeze exact cum a procedat când a votat moțiunea cu cei 31 de parlamentari, să încerce să înțeleagă că România în momentul acesta nu poate să lungească la nesfârșit criza".

"Nu există impasul cu USR. Impasurile României sunt exclusiv cu PSD și cu cei care i-au sprijinit să nenorocească 3 ani de zile România. Nu avem impasuri cu USR. Vom guverna în cele din urmă alături de ei și de PMP. Am toată încrederea în maturitatea celor din USR și în maturitatea colegilor mei. Condițiile puse de USR sunt logice, normale și din punctul meu de vedere nu e nicio problemă să fie considerate mai mult decât acceptabile, ci chiar condiționalități pe care noi să le punem în raport cu ceilalți. Deci nu văd nicio problemă venind dinspre USR, cum nu văd nicio problemă venind dinspre PMP. 

Din alte părți vine problema, așa cum a venit timp de 3 ani. Vine de la cei care uneori nu știu dacă să stea mai mult lângă PSD-ul doamnei Dăncilă sau să stea așa cum au stat în momentul în care am dat jos Guvernul pe 10 octombrie cu cei care vor binele și vor să meargă în continuare pe drumul occidental al României. Acolo putem avea probleme, dar mă bazez că cei care au dat jos Guvernul vor fi responsabili și vor înțelege că gestul lor, unul normal, firesc, unul care a fost lăudat la momentul respectiv e păcat să fie umbrit de absenteism sau de inconștiență în acest moment. Mă aștept ca domnii Kelemen Hunor, Pambuccian, reprezentanții UDMR și ai minorităților să fie cât se poate de raționali cum au fost și în momentul votului pentru moțiune. Mă aștept de asemenea ca domnul Ponta să înceteze jocul dublu și să procedeze exact cum a procedat când a votat moțiunea cu cei 31 de parlamentari, să încerce să înțeleagă că România în momentul acesta nu poate să lungească la nesfârșit criza. De asemenea, mă aștept ca domnul Tăriceanu și cei 22 de parlamentari ALDE să înțeleagă că situația în care domniile lor ar sta în afara Parlamentului și practic noi nu am putea să ne facem cvorumul nu ar ajuta pe nimeni", a declarat liberalul.

Mai mult, întrebat legat de faptul că USR condiționează susținerea Guvernului Orban de soluționarea a patru probleme înaintea votului de învestitură, Rareș Bogdan a replicat că nu se pot rezolva respectivii pași într-un timp atât de scurt, dar că Partidul Național Liberal va accepta și va susține respectivele solicitări invocate de useriști. 

CITIȚI ȘI: USR nu mai cere anticipate pentru a susține Guvernul Orban. Care sunt condițiile impuse de partidul lui Dan Barna

"Nu pot fi îndeplinite toate condițiile până la votul de învestitură. Toate cele patru condiții e important să fie acceptate și susținute de PNL, dar să spui că rezolvi totul până la votul de învestitură mi se pare hazardat și cred că e doar o figură de stil", a mai spus Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.