Cumpănașu și Diaconu, președinți! Dar la menajeria circului, nu peste România!


Cumpănașu și Diaconu, președinți! Dar la menajeria circului, nu peste România!

Dacă PSD le punea joben pe cap, un gogoșar roșu peste nas și-i trimitea să facă tumbe la circ, aș fi râs puțin și aș fi trecut mai departe.

Dar Ciuma Roșie i-a pus pe acești doi ‘oțomani, Cumpănașu și Diaconu, hrăniți din resturile de la masa corupților, să candideze la președinția țării. Din păcate, unii se lasă păcăliți și-i iau în serios.

Din 1992 până azi, au fost mulți circari și impostori care s-au jucat de-a candidatura la Cotroceni. În 2000, doi valutiști ai Securității, Isărescu și Stolojan, s-au dat drept candidați ai dreptei, s-au canibalizat între ei și le-au făcut loc în turul II lui Ion Iliescu și Vadim Tudor.

Chiar și la aceste alegeri avem un circar adevărat: fostul ministru din guvernul Ponta, Bogdan Stanoevici, azi director la Circul de Stat din București, se preface și el că ar candida. Nimeni nu poate explica de unde a strâns 200.000 de semnături amploiatul doamnei Gabriela Firea (Circul București este finanțat de Primăria Capitalei).  Nu e, deci, mai nimic nou în piesa pe care o joacă trepădușii Cumpănașu și Diaconu, răsăriți din anexele mizere ale Ciumei Roșii.

Zisul independent Mircea Diaconu a fost, în anul 2012, unul din cei mai agresivi politruci useliști, pus să distrugă statul de drept. A primit drept os de ros postul de ministru al Culturii, de unde a trebuit să plece repede: ANI îl prinsese într-o situație de incompatibilitate. A ajuns europarlamentar cu susținerea Antenei 3 și voturile cedate de PSD, a stat cinci ani la Bruxelles fără să facă nimic pentru țara sa, iar acum e mercenarul lui Tăriceanu și Ponta.

Marele luptător anti-sistem Cumpănașu e, de fapt, o găinușă crescută și hrănită în cușca de lux a Ministerului de Interne. Încă de prin 2008, a fost subvenționat de acest minister, care acum, sub pretextul că viața sa ar fi în ”primejdie”, îi asigură escortă înarmată și-i pune la dispoziție un Touareg, care costă cel puțin 50.000 de euro. ONG-ul său și el personal s-au îngrășat rulând bani europeni în colaborare cu diverse instituții pesediste. Acum, se cațără fără rușine pe drama unor familii pentru a-și face campanie electorală.

Aceste păpuși mecanice n-au nici un gând să ajungă la Cotroceni. Sunt trimise să creeze diversiuni, să pună piedici altora și să facă jocurile sponsorilor lor. După campanie, dacă iau peste 3% - sper să n-avem parte de o asemenea nenorocire – contribuabilii le vor deconta cheltuieli de campanie de până la cinci milioane de euro (o altă sursă uriașă de matrapazlâcuri).

Orice vot dat acestor impostori e o risipă cumplită. Diaconu și Cumpănașu trebuie să dispară din spațiul public, așa cum trebuie să dispară și forțele dubioase din spatele lor: grupările anexe ale Ciumei Roșii conduse de Ponta și Tăriceanu, precum și structurile mafiote transpartinice din Ministerul de Interne. Ca să îl parafrazez pe Toader Paleologu, ambii joacă roluri de proști, dar sunt niște proști periculoși pentru democrația din România, atât cât mai există ea în regimul PSD.

Dragi prieteni, nu distrugeți șansele unor candidați cu adevărat liberi să ajungă în turul II și să-l conteste pe excursionistul Klaus Iohannis!

România are nevoie de președinte, nu de un fake!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.