Dăncilă poate fi trimisă în șomaj, la Videle, dacă Barna și Iohannis au curaj să meargă până la capăt!


Dăncilă poate fi trimisă în șomaj, la Videle, dacă Barna și Iohannis au curaj să meargă până la capăt!

Repet: fiecare zi în care PSD guvernează este o catastrofă pentru România. Fiecare zi cu Ciuma Roșie la putere înseamnă noi împrumuturi care împing țara în faliment, noi prădăciuni în sistemul de educație și sănătate, noi decizii care favorizează China comunistă și Rusia și afectează siguranța națională a țării. Fiecare secundă, fiecare minut, fiecare oră cu PSD la Palatul Victoria va fi plătită scump.

Dacă scoatem Ciuma Roșie din Executiv, un guvern de tranziție, poate rezolva următoarele chestiuni urgente:

- Revine la sistemul de alegere a primarilor în două tururi;

- Primarii/ baronii PSD sunt decuplați de la conducta cu bani de la buget, nu mai au cu ce să își finanțeze pomenile electorale în 2020, an electoral;

- Înființează un minister pentru relația cu Republica Moldova, pentru a profita la maximum de situația relativ favorabilă de la Chișinău și pentru a porni proiecte economice concrete care să scoată Basarabia de sub șantajul Rusiei;

De aceea, este imperios necesar ca moțiunea de cenzură să treacă și, cât de repede posibil, să fie alcătuit un alt guvern. Câtă vreme nu vom avea un alt Executiv, votat de Legislativ, tot doamna Dăncilă va fi premier. Ea nu va pleca imediat ce va trece moțiunea de cenzură – dacă va trece – ci doar când va fi votat înlocuitorul ei.

Aparent, situația este bună: moțiunea de cenzură a fost semnată de 237 de parlamentari. Ca să treacă, ar fi nevoie ca 233 de deputați și senatori să o voteze.

Dar...

Am motive solide să cred că nici USR, nici Klaus Iohannis, nu vor să vadă guvernul Dăncilă plecat!

Domnul Iohannis are de multă vreme un blat cu PSD-ul, cu care doar se preface că se luptă. În realitate, actualul șef al statului a contribuit masiv la menținerea la putere a Ciumei Roșii. Căderea guvernului Dăncilă îl va lăsa fără obiectul muncii, fără (falsul) adversar cu care se preface că se confruntă. Iohannis are nevoie de Dăncilă, cel puțin până la turul II al prezidențialelor.

USR are o uriașă problemă: după jalnica experiență cu guvernul Cioloș, nu mai vrea în ruptul capului la guvernare într-un an electoral. De aceea fuge Barna de guvernare ca dracul de tămâie: dacă vor ajunge acolo se va vedea că nu au nici oameni, nici soluții și riscă să-și facă praf (falsa) reputație de care se bucură acum.

Lui Iohannis și Barna trebuie să li se repete sistematic: degeaba țipați la televizor împotriva PSD dacă, în realitate, contribuiți, prin pasivitate, la menținerea guvernului Dăncilă și blocați înlocuirea sa cu un cabinet de tranziție, care să pregătească alegerile anticipate.

Mai sunt câteva zile și alegătorii vor vedea dacă Iohannis și Barna au rămas niște lași sau vor să ajute acest popor să scape de Ciuma Roșie!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.