UPDATE Încă un vot ucigător pentru Rovana Plumb în Comisia Juridică a PE. Motivul pentru care pesedista nu își poate asuma funcția de comisar european


UPDATE Încă un vot ucigător pentru Rovana Plumb în Comisia Juridică a PE. Motivul pentru care pesedista nu își poate asuma funcția de comisar european

UPDATE

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan informează că Rovana Plumb a mai primit un vot nefavorabil în cadrul Comisiei Juridice a Parlamentului European. 

Astfel, Comisia Juridică a Parlamentului European a votat pentru trimiterea unei scrisori către Comisia Europeană prin care i se aduce la cunoștință că "există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin".

Redăm mesajul europarlamentarului PPE:

"Cea mai nouă informație în cazul Rovanei Plumb:

Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european.

Această decizie finală a fost luată cu 20 de voturi pentru, zero voturi împotrivă și trei abțineri", precizează europarlamentarul PNL. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Eurodeputatul PPE Siegfried Mureșan anunță că pesedista Rovana Plumb nu va ajunge în funcția de comisar european. 

Concret, candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European: în favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari, iar împotriva ei 15 eurodeputați. 

Astfel, neobținând avizul Comisiei Juridice a PE, Rovana Plumb nu se va putea prezenta la audierea din cadrul Comisiei de Transport. România trebuie să facă o altă propunere de comisar european

CITIȚI ȘI: Imaginea României, călcată în picioare de PSD. Siegfried Mureșan: Rovana Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a PE pentru a deveni comisar european

Redăm mesajul europarlamentarului PNL:

"Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European.

În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari.

Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.

S-au abținut 2 europarlamentari.

Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc", scrie europarlamentarul PNL pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.