VIDEO. Pesedista cu doctorat Țapardel de la Briusăl, umilită de un tânăr deputat liberal. Fosta europarlamentară crede că OUG 114 este despre majorarea pensiilor


VIDEO. Pesedista cu doctorat Țapardel de la Briusăl, umilită de un tânăr deputat liberal. Fosta europarlamentară crede că OUG 114 este despre majorarea pensiilor

Într-o discuție despre eventualele modificări la controversata OUG 114, cunoscută și drept „ordonanța lăcomiei”, după cum a fost botezată de Darius Vâlcov, tânărul deputat liberal Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, a reușit să demonstreze, în direct, la digi24, că intelocutoarea sa, Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD, habar nu are ce prevede aceasta.

Țaparel: „Are și multe măsuri pozitive. Nu putem să abrogăm o ordonanță care are și măsuri pozitive și putem să soluționăm...”,

Pavel Popescu: „doamnă, dacă ai 95% negative și 5%...”

Țapardel: „Este incorect. Chiar aseară a fost la dvs în studio doamna prim ministru și a explicat românilor...”

PP: „Dați-mi un exemplu de măsuri pozitive din OUG 114”

CȚ: „Uitați, citiți și dvs ce scrie în presă...”

PP: „Haideți să discutăm aplicat”

CȚ: „Tocmai explicam că sunt o serie de măsuri pozitive și vi le-a explicat și doamna prim ministru...”

PP: „Care, doamna? Românii trebuie să știe care sunt...”

CȚ: „Dacă mă lăsați să termin...”

PP: „Eu fac un dialog cu dvs. Care sunt măsurile pozitive din OUG 114?”

CȚ: „În primul rând avem majorarea pensiilor pentru români. Eu înțeleg că pe dvs ca liberali nu vă preocupă niciodată...”

PP: „Doamnă, pensiile nu sunt majorate prin OUG 114. Ați auzit de Legea pensiilor? Știți ce tratează OUG 114?”

CȚ: „Ia spuneți”

PP: „Doamnă, OUG 114 are legătură cu toată economia României.”

CȚ: „Așa...cu toată economia României”...

PP: Cu toate companiile din România, sectorul energetic, sectorul de telecomunicații..Scuzați-mă, este pentru prima dată când îmi vine să-mi dau jos lavaliera pentru că nu pot să duc un nivel conversațional cu dvs minim de cunoștințe politice. Dacă nu știți ce tratează OUG 114, spuneți partidului dvs să nu vă mai trimită la televizor...”

Țapardel s-a apărat apoi spunând că Pavel manipulează. Mai jos aveți și înregistrarea video a dialogul halucinant dintre cei doi, pe parcursul căruia pesedista a făcut cu mult tupeu paradă de necunoașterea măcar superficială a prevederilor OUG 114.


În epoca Dragnea, pe când activa la Bruxelles, Țapardel, mare iubitoare de branduri de lux, a fost una dintre cele mai vehemente voci anti-Kovesi și anti-Iohannis. De profesie economistă, Țapardel are 35 de ani și este posesoare unui doctorat în economie obținut cu o lucrare axată pe managementul și planificarea strategică la nivelul comunităților locale din România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.