VIDEO. De ce a vrut Oprișan-baronul să-l pocnească pe Fifor-oportunistul în văzul tuturor?


VIDEO. De ce a vrut Oprișan-baronul să-l pocnească pe Fifor-oportunistul în văzul tuturor?

Slugărnicia, oportunismul și simțul orientării politice în cazul lui Mihai Fifor, 49 de ani, sunt de manual. De manualul aparatcicului pesedist. Abia terminase oda de iubire închiată lui Liviu Dragnea, după congresul PSD, din martie 2018, că a și semnat scrisoarea puciștilor, negându-și apoi gestul cu o nerușinare care le-a descumpănit până și pe cele mai mari lichele pesediste. A continuat să-l slăvească public pe infractor, dar în culise s-a vârât tot mai adânc sub poalele premierei Viorica Dăncilă, rămânând acolo, în zona caldă de confort și încredere, chiar și după despărțirea de Anca Alexandrescu. Ba poate chiar această situație să-l fi apropiat și mai mult de Vasilica Dăncilă (care o detesta și ea pe consiliera cea rea), pentru care Fifor s-a dat apoi peste cap ca să fie primită cum se cuvine de toate slugile pesediste de la Arad, în campania pentru europarlamentare, când premiera fusese izolată și alungată în Ardeal, cea mai neroșie dintre zonele țării, de greii pesede.

De când l-au luat pe Livache la pușcărie, cu care nu prea se avea bine, baronul de Vrancea Marian Oprișan a tot încercat o apropiere de Viorica Dăncilă. Părea că îi merge. Ba chiar bine de tot, având în vedere infama OUG pe Codul administrativ dată de premier ca să satisfacă foamea din teritoriul la schimb cu consolidarea poziției în fruntea partidului.

La congresul de sâmbătă însă ditamai muntele de baron vrâncean a fost huiduit și împiedicat să-și spună discursul de oameni din sală care l-au trolat zgomotos, micșorându-i măreția infracțională și obligându-l să coboare de pe scenă cu coada între picioare. Așa e însă când îți ia mami mașină din pensioara ei, nu mai ai aceeași prestanță ca atunci când ciordești din bani publici. Atunci, oportunistul Fifor s-a luminat la față, a zâmbit perfid către hulitorii lui Oprișan și chiar i-a atins în treacăt în semn de mulțumire și recunoștință, susurându-le un „Bravo” discret, care a fost însă surprins de camerele video ale Europei Libere. A înțeles că are, în sfârșit, exclusivitate la picioarele lui Veo.

Când a aflat de gestul lui Fifor, Oprișan a luat foc și l-a căutat nervos pe holurile Sălii Palatului. Martorii oculari au povestit că discuția dintre cei doi a fost atât de aprinsă că mulți din cei prezenți prin apropiere s-au temut chiar că va ieși cu bătaie.

Ulterior, Fifor a venit cu o explicație demnă de tot parcursul său politic în genunchi. A negat tensiunile cu Oprișan, ba chiar l-a numit prieten bun pe agresor.

”În  niciun caz să mă bată prietenul meu bun şi colegul meu, Marian Oprişan. E modelul clasic de ştire însăilată pentru a produce senzaţionalul. Să vă povestesc ce s-a întâmplat. Personajul pe care îl bate pe umăr e un primar din Argeş. Acesta a spus: «Vă voi vota!», iar eu i-am spus «Bravo!”». I s-a livrat filmuleţul lui Marian Oprişan şi am avut o discuţie cu el. Marian a înţeles. El e un om pe care eu îl respect foarte mult. Nici pomeneală să ne certăm”, a precizat Mihai Fifor la Antena 3.

VIDEO Europa Liberă AICI

Un portret bine închegat al lui Mihai Fifor a fost publicat și de ziarul Adevărul: „Mihai Fifor, din postura de secretar general, va conduce PSD, în condiţiile în care prioritatea Vioricăi Dăncilă e guvernarea. Fifor e genul de politician care se pricepe la orice: transporturi, apărare, administraţie, economie. De profesie e filosof. În partid, Fifor a căzut mereu în picioare, reuşind să fie în prejama liderului: Ponta, Dragnea şi, momentan, Dăncilă. Încă o „calitate“: deşi e prins cu minciuna, neagă, nonşalant, evidenţa”. Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.