VIDEO Disensiuni în PNL. Rareș Bogdan aruncă cu săgeți către Ludovic Orban: "Eu am fost bun în campanie, asta e!"


VIDEO Disensiuni în PNL. Rareș Bogdan aruncă cu săgeți către Ludovic Orban: "Eu am fost bun în campanie, asta e!"

După episodul în care europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a avut o poziție diferită față de liderul partidului Ludovic Orban pe tema impozitului pe venit al IT-iștilor, joi seară s-a mai produs o falie între cei doi liberali. 

Concret, Rareș Bogdan s-a arătat dezamăgit de faptul că nu a fost inclus de Ludovic Orban în echipa celor care au mers la Cotroceni din partea PNL pentru semnarea Acordului Politic Național. 

CITIȚI ȘI: VIDEO Acordul Politic Național inițiat de Iohannis a fost semnat de patru partide din Opoziție

”Nu am fost la Cotroceni. Nu am fost, pentru că nu am fost invitat de liderul partidului. Au fost alții acolo. Nu știu dacă mă place sau nu, a considerat că trebuie să fie alții acolo. Eu am fost bun în campanie, asta e. Eu îmi știu locul. Eu și Robert Sighiartău și Alina Gorghiu am lipsit, au fost oameni foarte buni la Cotroceni”, a spus Rareș Bogdan la România TV.

Puteți vedea secvența la începutul următorului video:



Amintim că Ludovic Orban a declarat la începutul lunii iunie că vrea să le fie anulată IT-iștilor scutirea de la plata impozitului pe venit. Astfel, Rareș Bogdan i-a răspuns președintelui PNL că este o măsură riscantă:

”Nu știu, vorbiți cu președintele, cel care a făcut această declarație. Nici nu știam de declarația asta, acum aflu. Este extrem de riscant, pentru că și așa avem o mulțime de ”creiere” care au plecat. Sunați-l pe domnul Orban și întrebați-l. Nu există, în programul de guvernare al PNL, o astfel de măsură. Probabil el are toate explicațiile necesare. Vă asigur că PNL va da doar facilități pentru mediul de afaceri, nu se va apuca să taie. Nu stau acum să mă uit după ce declară fiecare, chiar și domnul Orban, acum două ore sau trei. Vă asigur că nu va fi făcut (n.r. tăierea avantajelor IT-iștilor). Vom elimina și taxele pe stâlp, și supraacciza, și pensiile speciale.

Cea mai mare problemă pe care o are România acum este forța de muncă. Trebuie să eliminăm, pentru următorii 5 ani, această taxare a muncii, suprataxarea muncii”, a spus Rareș Bogdan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.