VIDEO. A fost prins ucigașul polițistului! Cel mai căutat infractor din România se ascundea la șapte kilometri de locul crimei


VIDEO. A fost prins ucigașul polițistului! Cel mai căutat infractor din România se ascundea la șapte kilometri de locul crimei

Ionel Marcel Lepa, urmăritul internațional pentru tâlhărie, care a ucis un polițist duminică în județul Timiș, împușcându-l în zona gâtului și l-a rănit pe colegul acestuia, a fost prins, marți dimineață, în jurul orei 4.45, în localitatea Remetea Mare, după o operațiune în care au fost implicați peste 400 de oameni ai legii. 

Locul în care a fost capturat asasinul în vârstă de 47 de ani se află la aproximativ șapte kilometri de locul crimei care a bulversat Poliția Română și a provocat un război al declarațiilor între ministrul de Interne Carmen Dan, șeful Poliției și reprezentanții sindicali ai polițiștilor.

Așadar, după aproape 48 de ore de cercetări, scotociri și verificări, cel mai căutat infractor dn România a fost încolțit de luptătorii de la trupele speciale de intervenție și jandarmi, în ajutorul cărora au venit forțe însemnate de la mai multe structuri din Arad și Caraș-Severin, dar și ofițeri SIAS de la București, scrie opiniatimisoarei.ro. Nu s-a tras niciun foc de armă pentru prinderea acestuia, scrie și tion.ro 

Lepa se afla în Remetea Mare, în casa bunicii unui prieten, casă pe care anchetatorii o verificaseră luni şi unde au găsit urme suspecte de sânge. În momentul capturării, nu a opus rezistenţă. El este însă rănit de duminică şi urmează să fie dus la o unitate medicală, apoi la audieri.

Sursa foto: tion.ro

Șeful Poliţiei Române a criticat, luni, operaţiunea în care un om al legii a fost împuşcat mortal de un urmărit internaţional pentru tâlhărie. „Acțiunea a fost organizată defectuos. Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras mai bine de 36 de focuri”, aprecia chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române

Adevăraţii vinovaţi nu sunt la IPJ Timiş, ci în fruntea Ministerului de Intene, au spus și reprezentanţii sindicatelor din Poliţie, care cer demisia lui Carmen Dan.

Dumitru Coarnă - președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): 80% din efective sunt dotate în acest moment cu pistoale Carpați model 74. Sunt situații în care polițiștii nu au nici pistol. Au doar tocul ăla, nu există armament în dotare, nici acel Carpati. Aici suntem.

Carmen Dan a replicat însă imediat: „Cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist care pleacă în misiune”.

Dumitru Coarnă - președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): „Această femeie trebuie să plece. Nu neapărat că am o problemă personală. Eu am o problemă cu gestionarea necorespunzătoare a acestui minister.Subfinanțarea MAI ucide la propriu, atât polițiști, cât și cei pentru care lucrăm noi”.

Carmen Dan: „Dacă aș putea prin demisia mea să redau viața celui polițist, vă asigur că aș face-o fără să stau pe gânduri”

Uciderea polițistului

Ionel Marcel Lepa are emis pe numele lui un mandat de executare a pedepsei închisorii  din 25.04.2018, emis de Judecătoria Lugoj. El este condamnat la 4 ani, 8 luni și 1486 zile închisoare cu executare pentru comiterea infractiunii de tentativă la tâlhărie şi se sustrage executării pedepsei, potrivit Poliţiei Române.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul căutat de cei doi agenţi din Recaş şi care a fost zărit de aceştia într-o maşină, în Izvin, autoturism care nu a oprit la semnalele poliţiştilor, a fost şi el rănit în timpul unui schimb de focuri.

Cei doi agenţi care au încercat să oprească autoturismul pe şosea au pornit în urmărirea maşinii suspecte, nu înainte de a chema ajutoare, şi au ajuns în curtea unei case. Au coborât din maşină şi au înconjurat locuinţa. Bărbatul căutat de aceştia a sărit pe o fereastră în faţa unuia dintre cei doi agenţi. Având o armă în mână, a tras asupra poliţistului, nimerindu-l în zona pieptului şi gâtului.

Poliţistul împuşcat, Cristian Amariei, avea 43 de ani şi activa la Postul de Poliţie din Recaş. Medicii au constatat decesul bărbatului, după mai multe minute de resuscitare.

Colegii poliţistului sosiţi la locul faptei au auzit focurile de armă, Însă agresorul a reuşit din nou să scape. Acesta a pătruns într-o curte unde a încercat să găsească o maşină cu care să fugă. Pentru că în curtea respectivă nu se afla niciun autoturism, a intrat într-o altă curte, i-a ameninţat pe proprietari cu arma şi a luat maşina acestora. În timp ce încerca să fugă a fost observat de un poliţist care a tras asupra maşinii reuşind să îl rănească la umăr. Fugarul a ieşit din maşină şi s-a pierdut pe străduţe.





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.