Epopeea tardivă și inutilă a lui Tudorel a stârnit reacții virulente: „Spune, cârpă ceaușistă, de la cine ai primit proiectele! Ce frumos îi zici tu mafiei de la Scroviștea: centre de reflecție!”


Epopeea tardivă și inutilă a lui Tudorel a stârnit reacții virulente: „Spune, cârpă ceaușistă, de la cine ai primit proiectele! Ce frumos îi zici tu mafiei de la Scroviștea: centre de reflecție!”

Anunțată în geana zorilor de rectorul Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook, „epopeea” oug-urilor pentru codurile penale (care nu s-au mai adoptat) a venit abia la căderea serii și, potrivit analiștilor din zona de online, nu conține niciun element de noutate sau inedit. Ba dimpotrivă, e o lălăială inutilă, prețioasă și ridicolă, după chipul și asemănarea fanafaronului ex-ministru al Justiției care, doi ani de zile, a acționat în cârdășie cu mafia politică, slăbind independența justiției.

„Într-o ședință a CEX ului, a fost avansată ideea preluării prin OUG a unora dintre soluțiile cuprinse în cele două proiecte de lege, procedându-se astfel la modificarea celor două Coduri, pentru ” punerea în aplicare a programului de guvernare”.
Opiniile au fost împărțite, în sensul preluării:
- numai a soluțiilor declarate constituționale;
- și a soluțiilor care pot fi modificate în acord cu deciziile CCR;
- și a soluțiilor care nu au fost criticate, de unde se poate trage concluzia faptului că sunt constituționale !

Întrebare ?
Este corect să vorbim despre „neavizarea” celor două proiecte de OUG, în condițiile în care MJ ar fi trebuit să fie inițiator ? 
Răspuns,
Da, pentru că forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecție !”, scrie Toader pe Facebook. Epopeea poate fi citită integral AICI.

Reacțiile ironice sau chiar mai vehemente ale comentatorilor cu vizibilitate nu au întârziat să apară:

Sebastian Lăzăroiu: Iată ce se întâmpla într-o țară civilizată. Un tip pe nume Tudorel Toader, cunoscut ca avocatul Mafiei, ar fi fost făcut martor protejat (i se dădea o nouă identitate, era mutat într-o locație necunoscută cu familia sau amanta, whatever, poate i se plătea și o operație estetică - ce șansă pentru Tudorel!) și, a doua zi, erau ridicați de la domiciliu toți capii Cosa Nostra.

La noi...Tudorel Toader scrie dezvăluiri pe facebook - "forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecție!", e liber ca pasărea cerului, rector la o universitate prestigioasă, iar "nașii" sunt implicați nestingheriți într-o campanie electorală și continuă să funcționeze cu "centrele lor de reflecție" care să furnizeze muniție viitorului servitor de la MJ.

 Jurnalistul Mircea Marian: După ce că scrie ca porcu, Tudorel nu face decât să servească un borș prost, condimentat cu sferturi de dezvăluiri.

Zice el: „Forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecție!` Deci, primeai mutarea în plic, doar că tura asta ți-a fost frică de pușcărie și n-ai semnat. Spune, cârpă ceaușistă, de la cine ai primit proiectele, nu că nu am ști. Ce frumos îi zici tu mafiei de la Scroviștea: centre de reflecție! 
Băăăăiiii, cum e posibil ca acest rateu al umanității, acest pitecantrop abandonat, să predea studenților `dreptul` și să fie rectorul celei mai importante universități din Moldova? Nu vă e așa, ceva jenă?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.