DNA și DIICOT, bugete reduse în 2019. Avocatul Cristian Băcanu: Majoritatea coruptă PSD-ALDE subminează din nou justiția și statul de drept! EXCLUSIV


DNA și DIICOT, bugete reduse în 2019. Avocatul Cristian Băcanu: Majoritatea coruptă PSD-ALDE subminează din nou justiția și statul de drept! EXCLUSIV

Coaliția PSD-ALDE, în lupta sa cu justiția, a administrat o lovitură asupra DNA, respectiv DIICOT și le-a redus din buget. DNA are un buget cu 6% mai mic în 2019 față de 2018, iar bugetul DIICOT a fost redus cu 13%.

CITIȚI MAI MULTE AICI: PSD-ALDE, lovitură masivă pentru lupta anticorupție: cu cât scade bugetul DNA, respectiv cel al DIICOT. Crește finanțarea pentru servicii

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu avocatul Cristian Băcanu, președintele Comisiei Juridice din cadrul PNL București. Concret, întrebat dacă această măsură afectează lupta împotriva corupției, juristul a atras atenția că este vorba despre o nouă acțiune a celor de la PSD-ALDE, printre multe altele, prin care este subminată justiția din România. Alte cauze invocate de avocat care subminează statul de drept din România sunt "pensionările masive, lipsa investițiilor în tehnică, trimiterea unor polițiști care făceau anchete la tot felul de misiuni stupide (amendarea vânzătorilor de exemplu) sau lipsirea secțiilor de poliție de lucrurile minim necesare (calculatoare, pixuri sau hârtie)".

Mai mult, Cristian Băcanu a invocat efectele dezastruoase ale OUG 114: introducerea taxei pe lăcomie, creșterea majoră a inflației, devalorizarea leului, refuzul sistemului bancar de a mai împrumuta Statul Român, pierderea încrederii partenerilor internaționali în Guvernul României. 

"Scăderea bugetului pentru DNA și DIICOT face parte în opinia mea din strategia majorității profund corupte PSD-ALDE de subminare a justiției și a statului de drept din România. De altfel, actualul Guvern a atacat justiția și pe tot felul de căi tehnice și administrative (mai puțin vizibile) cum ar fi pensionările masive, lipsa investițiilor în tehnică, trimiterea unor polițiști care făceau anchete la tot felul de misiuni stupide (amendarea vânzătorilor de exemplu) sau lipsirea secțiilor de poliție de lucrurile minim necesare (calculatoare, pixuri sau hârtie). Pe de altă parte, tăierea bugetelor parchetelor nu reprezintă un caz izolat. Uitați-vă ce face Guvernul cu primarii care sunt efectiv disperați: sporesc cheltuielile primăriilor și taie din venituri. Guvern mai iresponsabil decât acesta ca politică bugetară nu cred să fi avut România de foarte mult timp.

Dacă ne uităm cu atenție, tot haosul a pornit după Ordonanță de Urgență nr. 114/2018 prin care au fost introduse noi taxe, inclusiv taxa pe așa-zisa lăcomie. Vedem cum inflația a explodat, cum leul s-a devalorizat și cum mediul bancar efectiv refuză să mai împrumute Statul Român. Adevărul este că nici mediul privat și nici partenerii internaționali nu mai au DELOC încredere în Guvernul României.

Simplificând, vedem că Guvernul nu mai are bani și nici nu se mai poate împrumuta", a declarat Cristian Băcanu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.