Ostașul codaș Nicolae Ciucă îi cere Elenei Lasconi, hodoronc-tronc, să se retragă din cursa prezidențială și să-l susțină pe el. Ultimul sondaj credibil indica faptul că lidera USR are un avans de cel puțin 10% în fața liderului liberal


Ostașul codaș Nicolae Ciucă îi cere Elenei Lasconi, hodoronc-tronc, să se retragă din cursa prezidențială și să-l susțină pe el. Ultimul sondaj credibil indica faptul că lidera USR are un avans de cel puțin 10% în fața liderului liberal

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidat la preşedinţie din partea formațiunii, i-a cerut, marţi seară, în cadrul unei emisiunii la RTV, Elenei Lasconi, președinta USR, să se retragă din cursa pentru Cotroceni şi să susţină „cu adevărat un proiect de dreapta”. 

„Noi am intrat la guvernare cu PSD pentru că USR nu a făcut nimic altceva decât a depus o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (...) Şi-a schimbat leadership-ul. Ştiţi foarte bine că respect tot ceea ce înseamnă partea aceasta de contracandidaţi, când este vorba de o doamnă contracandidat cu atât mai mult. Fac un apel la doamna să înţeleagă un pic aritmetica şi politică şi reală. 8% în alegerile locale înseamnă mult mai puţin decât 30%. Motiv pentru care fac apel public la dumneaei să înţeleagă să se retragă şi să vină să susţină cu adevărat un proiect de dreapta", a spus Nicolae Ciucă, la România Tv, în condițiile în care majoritatea sondajelor îl plasează pe candidatul liberal la multe procente în spatele înscrișilor în cursa prezidențială: Marcel Ciolacu, Elena Lasconi, George Simion, Mircea Geoană. 

Întrebat dacă Elena Lasconi ar trebui să-şi retragă candidatura la preşedinţie, Ciucă a răspuns: „De ce nu?"

El a adăugat că „dânsa trebuie să înțeleagă încă o dată care este valoarea numerică a cifrelor".

„Eu am discutat cu dumneaei, nu este niciun fel de secret. Sunt convins că votanţii USR înţeleg ce spun acum şi sunt în măsură să facă o diferenţă între ceea ce înseamnă valoarea fiecăruia dintre noi şi modul în care fiecare dintre noi putem să compatibilizăm cu ceea ce înseamnă funcţia de preşedinte al României", a arătat Nicolae Ciucă.

Ciucă a mai spus că PNL este „un nou liant" care încearcă să unească dreapta. 

Pretențiile lui Ciucă sunt cu atât mai desprinse de realitate cu cât fiecare candidat, cu excepția lui Mircea Geoană probabil, încearcă să fie un motor pentru partidul său și să atragă cât mai mulți alegători pentru alegerile parlamentare.

Un sondaj realizat de Verifield la comanda USR releva, în jurul datei de 15 octombrie, următorul clasament: Marcel Ciolacu se situa pe prima poziție în topul intenţiilor de vot la alegerile prezidenţiale (23,4%), urmat de liderul AUR, George Simion (19,8%), şi de Mircea Geoană (17,2%). Pe următoarele locuri se aflau Elena Lasconi (17,1%), Cristian Diaconescu (7,6%), Nicolae Ciucă (6,2%) și Kelemen Hunor (3,8%). Deci pentru Ciucă ar vota de aproape trei ori mai puține persoane decât pentru Lasconi.

Acuzat cu dovezi imbatabile de plagiat în lucrarea de doctorat și apoi de influențarea justiției care ar fi trebuie să accepte verificarea tezei incriminate de către o instituție abilitată, Nicolae Ciucă ar trebui să ia el însuși în calcul să se retragă. Din politică, nu doar din cursa prezidențială.

G4Media a scris recent AICI despre cum a catalogat Înalta Curte decizia judecătorului care l-a salvat pe Nicolae Ciucă de verificarea doctoratului suspect de plagiat: ”o hotărâre nelegală, cu încălcarea normelor de drept material”. Marius Iosif a fost un apropiat al liberalilor, dosarul a ajuns pe masa lui în mod suspect

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.