Incredibil! Surse: unul dintre judecătorii CCR care au decis anularea candidaturii Dianei Șoșoacă ar fi fugit din București, refuzând să semneze motivarea


Incredibil! Surse: unul dintre judecătorii CCR care au decis anularea candidaturii Dianei Șoșoacă ar fi fugit din București, refuzând să semneze motivarea

Publicația spotmedia.ro relatează despre faptul că în Monitorul Oficial nu a fost publicată, luni, până la amiază, așa cum era de așteptat, decizia CCR de anulare a candidaturii la prezidențiale a Dianei Șoșoacă, arătând că această situație de întârziere bizară ar avea legătură cu o serie de divergențe majore produse între cei cinci judecători care au luat hotărârea în cauză. 

Surse din CCR au explicat pentru Spotmedia că publicarea deciziei și a motivării acesteia întârzie pentru că….raportul în cazul sesizării din speța care o privește de Șoșoacă trebuia întocmit de judecătorul Attila Varga (propus de UDMR), însă a fost scris de preşedintele CCR, Marian Enache (propus de PSD).

După votul strâns (cu majoritatea la limită de 5) de sâmbătă şi tot scandalul care a izbucnit ulterior, acum, afirmă sursele Spotmedia, Attila Varga nu ar mai dori să semneze motivarea şi a plecat din Bucureşti. 

Inclusiv Kelemen Hunor, şeful UDMR, spune că orice persoană care nu a fost condamnată penal ar trebui să aibă dreptul de a candida.

Cei cinci judecători ai Curții care au votat în favoarea contestației depuse în vederea respingerii candidaturii Diana Șoșoacă la Cotroceni sunt:

Marian Enache, președintele CCR, propus de PSD;

Bogdan Licu, fost prim adjunct al procurorului general, sprijinit de PSD;

Attila Varga, desemnat de UDMR;

Cristian Deliorga, fost judecător la Curtea de Apel Constanța, propus de PSD;

Gheorghe Stan, fost șef al Secției Speciale pentru investigarea magistraților, susținut de PSD

Laura Iuliana Scîntei, fost parlamentar PNL, și Mihaela Ciochină, propusă de președintele Klaus Iohannis, nu au fost de acord ca Dianei Şoşoacă să i se interzică dreptul de a candida.

De la ședința CCR au absentat Simina Tănăsescu și Livia Stanciu. 

O primă reacție despre presupusa dispariție subită a unuia dintre judecătorii CCR a avut useristul Cristian Ghinea. 

„Marcele, probleme, mă? Securistanul are probleme grave, dacă se confirmă info astea pe surse, de pe Spotmedia”, a scris Ghinea pe pagina sa publică de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.