VIDEO. Autoritatea Electorală refuză să deconteze peste două milioane de euro cheltuite de AUR pentru alegerile din 9 iunie. Sume importante ar proveni de la fostul pușcăriaș Maricel Păcuraru, al cărui post tv este tribuna putinișilor, securiștilor, penalilor și conspiraționiștilor anti-Ucraina


VIDEO. Autoritatea Electorală refuză să deconteze peste două milioane de euro cheltuite de AUR pentru alegerile din 9 iunie. Sume importante ar proveni de la fostul pușcăriaș Maricel Păcuraru, al cărui post tv este tribuna putinișilor, securiștilor, penalilor și conspiraționiștilor anti-Ucraina

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a respins cererea de decontare a peste 2 milioane de euro, solicitată de AUR pentru cheltuielile făcute de candidați la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

AUR a depus o contestație administrativă împotriva acestui raport, considerând decizia AEP „un abuz”.

Informaţia a fost publicată de site-ul G4Media, care citează surse oficiale.

Motivul invocat de AEP în refuzul de decontarea este nerespectarea legislației privind finanțarea partidelor politice.

Concret, instituția condusă de Toni Greblă a constatat că anumite împrumuturi au depășit limitele maxime permise de lege, iar în alte situații, sumele proveneau dintr-o singură sursă de finanțare, ceea ce este interzis de reglementări.

O parte dintre împrumuturile pe care AEP nu le-a aprobat pentru AUR provin din cercul de apropiați ai lui Maricel Păcuraru, mai scrie sursa citată.

De asemenea, AEP a confiscat anumite sume de la AUR din aceleași motive, conform procedurilor prevăzute de lege.

Maricel Păcuraru, al cărui grup de interese controlează Realitatea Plus și deține 42,69% din Romprest, este un controversat om de afaceri condamnat la doi ani de închisoare în anii 90, eliberat însă după doar câteva luni, datorită grațierii de care a beneficiat din partea președintelui Emil Constantinescu, pe motiv că era foarte tânăr (26 de ani) și avea trei copii minori acasă. 

În anii care au urmat a devenit client fidel al organelor de urmărire penală, fiind cercetat și inculpat în numeroase dosare penale.

Unul dintre acestea s-a soldat, în noiembrie 2014, cu o condamnare la patru ani de închisoare, din care a executat doar doi ani și câteva luni la Penitenciarul de maximă siguranță Galați, Judecătoria Brăila hotărând în 16 ianuarie 2017 să-i admită cererea de liberare condiționată. Avocatul lui a susținut în instanța că deținutul Păcuraru a participat la activități de educație și moral religioase, că a fost inclus în activități lucrative, că are în întreținere 8 copii și că suferă de boli cronice care nu pot fi tratate în penitenciar.

Postul Realitatea Plus a este, alături de RTV, una dintre „tribunele” favorite ale putinișilor și așa-zișilor suveraniști (cu puternice mesaje anti-UE și anti-Ucraina) din România. Recent, o serie de personaje sulfuroase,  l-au acuzat, în mod fals, de terorism pe Radu Hossu, un cunoscut politician din Brașov care are o conexiune puternică și admirabilă cu Ucraina (a sprijinit prin donații cetățeni afectați de război și a transmis aproape zilnic actualizări ale situației de pe front). Linșajul profesionist s-a petrecut în emisiunea pseudo jurnalistei Anca Alexandrescu, „Culisele Statului Paralel”, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale infractorului Liviu Dragnea în perioada protestelor din Piața Victoriei. 

Cu ani în urmă, când mai mulți dubioși duceau o luptă acerbă pentru controlul gigantului în salubritate Rompres, Libertatea publica o înregistrare în care fostul pușcăriaș Păcuraru putea fi auzit formulând următorul îndemn: „Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!". Detalii AICI

PODUL a scris AICI de ce considerăm că Realitatea Plus este un SPUTNIK autohton.

„Sistemul se teme de victoria AUR şi a lui George Simion şi foloseşte toate instrumentele pentru a ne bloca!

Într-o democraţie autentică, statul ar trebui să fie neutru şi să funcţioneze în slujba cetăţenilor, nu ca un instrument de represiune folosit împotriva oponenţilor politici. Din păcate, în România de astăzi, asistăm la un fenomen periculos: capturarea statului de către partidele aflate la putere, în special PSD şi PNL, care folosesc instituţiile publice pentru a submina şi a opri adversarii politici, precum Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

Un exemplu recent şi flagrant al acestui abuz este modul în care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a interpretat legea în mod tendenţios şi abuziv, blocând şi reţinând sume din fondurile utilizate în campania electorală a AUR. Această reţinere abuzivă are un scop clar: să limiteze resursele şi capacitatea noastră de a ne desfăşura activitatea politică. Practic, asistăm la cea mai clară dovadă de rea credinţă faţă de AUR şi la un atac direct asupra funcţionării democratice a partidului nostru.

Vom contesta acest abuz în instanţă şi suntem încrezători că vom câştiga, dar problema majoră nu este doar câştigarea cauzei. Timpul pierdut şi resursele blocate reprezintă un prejudiciu semnificativ pentru activitatea noastră politică şi pentru cetăţenii care îşi pun speranţele într-o schimbare reală. Întârzierea şi tergiversarea sunt armele cu care aceste instituţii capturate de putere încearcă să ne împiedice”, a transmis formațiunea AUR într-un comunicat.

O înregistrare publicată de captura.ro pe pagina sa de Facebook surprinde o discuție de tip mafiot avută de Maricel Păcuraru în 2023 la sediul Romprest. „Unde găsesc fraieri mă bag și eu”, afirma Păcuraru care era însoțit în acel moment de avocatul Gheorghe Piperea, ajuns între timp europarlamentar din partea AUR. Vezi înregistrarea AUDIO mai jos:


CITEȘTE ȘI: Realitatea TV e Sputnik TV! Consultanta lui Dragnea îl intervievează pe putinistul Adrian Severin: ”România e o colonie a SUA și a Occidentului. NATO și UE au impus statul paralel” Fake news și propagandă putinist

Operațiune rusească la București. Alexandra Păcuraru organizează vineri un protest în fața Ambasadei Ucrainei pentru a se solidariza cu Longhin Jar, preotul din Cernăuți aflat în serviciul Moscovei. Anatomia unei manipulări rusești complexe

"Femei pline de dragoste!". Preotul Longhin Jar le mulțumește Dianei Șoșoacă și Alexandrei Păcuraru cu o zi înainte de manifestația pro-rusă de la București: "Aș vrea să-i spun Anișoara Șoșoacă. Și aș vrea să mulțumesc doamnei Păcuraru, care mi-a rupt inima!". Triunghiul Bermudelor, varianta moscovită

Detalii despre Anca Alexandrescu, colaboratoare fidelă a lui Liviu Dragnea, care l-a intervievat pe fostul șef inclusiv când acesta era la închisoare, regăsiți într-o ediție a emisiunii lui Valeriu Nicolae:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.