Elena Lasconi: "Cred că Teodosie ar fi trebuit de foarte mult timp exclus din Biserica Ortodoxă Română". Motivele


Elena Lasconi: "Cred că Teodosie ar fi trebuit de foarte mult timp exclus din Biserica Ortodoxă Română". Motivele

Într-un interviu acordat recent pentru Digi24, candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a precizat că, în opinia ei, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, ar fi trebuit exclus de multă vreme din Biserica Ortodoxă Română. 

Motivându-și abordarea, Elena Lasconi a atras atenția că Teodosie reprezintă aripa pro-rusă din Biserica Ortodoxă Română. De asemenea, prezidențiabila USR a reclamat faptul că poziționările publice misogine ale Arhiepiscopului Tomisului încurajează violența în societate împotriva femeilor. 

Moderator: Ce credeți dumneavoastră despre ÎPS Teodosie? 

Elena Lasconi: Este aria pro-rusă din Biserica Ortodoxă. Nu sunt de acord cu declarațiile dumnealui. Eu cred că ar fi trebuit de foarte mult timp exclus. Este rupt de realitate, de societate și a avut acele declarații absolut îngrozitoare, de pildă "femeia trebuie să rabde". 

Moderator: Dumneavoastră ca femeie ortodoxă, credincioasă, dusă la Biserică, atunci când îl auziți, care credeți că e efectul pe care-l are asupra oamenilor? 

Elena Lasconi: Nu are ce să caute în Biserică un astfel de ierarh! Efectul e îngrozitor. Eu am vorbit cu foarte multe victime ale violenței domestice. Iar efectul este unul îngrozitor, pentru că nu faci altceva decât să încurajezi violența. Și când spun asta, nu mă gândesc doar la violența fizică, ci și cea psihologică. Există mai multe tipuri de violență domestică și anume șapte. 

Vedeți video de la minutul 10:05: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.