Refuzată de PNL, Lasconi insistă: "USR va avea întotdeauna ușa deschisă pentru un dialog cu Partidul Național Liberal" / "Eu îl stimez pe domnul Ciucă, îl respect"


Refuzată de PNL, Lasconi insistă: "USR va avea întotdeauna ușa deschisă pentru un dialog cu Partidul Național Liberal" / "Eu îl stimez pe domnul Ciucă, îl respect"

Deși PNL a trimis-o la plimbare, transmițând prin vocea prezidențiabilului Nicolae Ciucă că agenda politică este una mult prea încărcată pentru a avea loc și discuții cu USR, candidata useristă la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a insistat joi, 25 iulie, asupra dorinței de a discuta cu peneliștii. Într-un interviu acordat astăzi televiziunii Digi24, Elena Lasconi a transmis că vrea să discute cu PNL despre cum va arăta guvernarea României în urma alegerilor din acest an. 

În acest context, Elena Lasconi a precizat că "USR va avea întotdeauna ușa deschisă pentru un dialog cu PNL", adăugând că ea îl stimează pe președintele peneliștilor, Nicolae Ciucă, iar astfel s-ar bucura să existe aceste discuții cu tabăra penelistă. 

De asemenea, Lasconi a explicat la ce s-a referit atunci când a vorbit despre necesitatea "igienizării PNL", declarație ce i-a inflamat pe peneliști și care a fost folosită ca pretext de aceștia pentru a nu mai avea discuții, cel puțin momentan, cu USR. Concret, prezidențiabila USR a transmis că PNL ar trebui, în primul rând, să se rupă de PSD, respectiv să iasă de la guvernare, iar în al doilea rând să se detașeze de președintele Klaus Iohannis. 

Moderatoare: Ați anunțat, așa am perceput-o cu toții, o tatonare cu PNL. Cum merg discuțiile cu PNL? Aflăm că Nicolae Ciucă nu mai are loc în agendă pentru întâlnirea cu dumneavoastră după ce i-ați transmis că ar trebui să se ocupe de igienizarea partidului. 

Elena Lasconi: Asta am spus-o de multe ori, nu doar atunci. 

Moderatoare: Deci nu credeți că are legătură cu declarația dvs.? 

Elena Lasconi: Nu, 100% nu. A fost influențat de cineva să facă asta. Am aflat de această declarație pe care a făcut-o domnul Ciucă și m-a întristat. Și cred că asta se datorează acestui fapt că noi - în loc să stăm la o masă să dialogăm pentru că, nu-i așa, avem principii liberale și spunem că suntem de dreapta - dialogăm prin intermediul presei. De asta s-a întâmplat lucrul acesta. Mai mult decât atât, eu nu am inițiat nicio întâlnire. Am spus că sunt deschisă dialogului. Pe de altă parte, USR va avea întotdeauna ușa deschisă pentru un dialog cu PNL. Când am spus că PNL ar avea nevoie de o igienizare, de o schimbare, vă spun exact la ce m-am referit și aș vrea să vedem dacă încearcă să mă judece vreun membru PNL. Mă refeream la următorul lucru: să se detașeze, să se rupă practic de PSD și să nu mai stea să-și asume chiar și acum înainte de alegeri greșelile pe care le face Ciolacu, prim-ministrul PSD. 

Moderatoare: Ei vor spune că în momentul în care a fost discuția despre taxe că s-au opus unor taxe 

Elena Lasconi: Am înțeles, dar să se rupă pe bune. 

Moderatoare: Au amenințat cu ieșirea de la guvernare.

Elena Lasconi: Păi s-o și facă! În al doilea rând, să se detașeze de Klaus Iohannis, pentru că e o mare dezamăgire pentru români și le face rău. Și v-am spus de ce. S-a îndepărtat foarte tare de oameni. Zici că e în altă bulă, în alt univers. El nu mai reprezintă România, românii. Dar eu nu o să el mai dau sfaturi că am treabă de făcut. Eu mă duc în țară, am de vorbit cu oamenii. Ceea ce pot să vă spun însă este următorul lucru: eu îl stimez pe domnul Ciucă, îl respect. Mi-aș dori foarte mult să avem un dialog. Și când spun asta mă refer la un dialog constructiv, să lăsăm orgoliile la o parte și să vorbim omenește, nu să facem alianțe electorale - nu m-am referit la alianțe electorale - ci nu m-am gândit la nimic altceva decât să păstrăm un dialog, pentru că suntem liberali! Și de ce spun asta? România are nevoie să fie condusă de liberali, împreună. (...) Avem nevoie de o guvernare de dreapta dacă vrem să atragem și investitori încoace. Am văzut ce înseamnă PSD atâta timp. După alegeri există minim 3 opțiuni: o guvernare PSD-PNL, o guvernare PSD-AUR, o guvernare USR-PNL-UDMR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.