Elena Lasconi reacționează pe fondul recentelor atacuri masive efectuate de Rusia împotriva Ucrainei și a copiilor ucraineni: "Mă pun în pielea părinților care își caută la această oră copiii printre dărâmături și e dureros. Vinovații trebuie să răspundă în fața CPI! Nu avem voie să cedăm, nu avem voie să facem niciun pas în spate!"


Elena Lasconi reacționează pe fondul recentelor atacuri masive efectuate de Rusia împotriva Ucrainei și a copiilor ucraineni: "Mă pun în pielea părinților care își caută la această oră copiii printre dărâmături și e dureros. Vinovații trebuie să răspundă în fața CPI! Nu avem voie să cedăm, nu avem voie să facem niciun pas în spate!"

Reacționând pe fondul atacurilor masive desfășurate ieri de hoardele ruse asupra Ucrainei - ostilități care au vizat inclusiv un spital de copii din Kyiv și care au luat viețile a peste 40 de civili în întreaga țară potrivit datelor de la această oră - candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, atrage atenția că "vinovații trebuie să răspundă în fața Curții Penale Internaționale". 

De asemenea, Elena Lasconi subliniază că țările lumii libere nu trebuie să facă niciun pas în spate, căci "doar astfel vom ieși victorioși, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în istorie când tiraniile au contestat sistemul democratic occidental".

"Un război care are în bătaia puștii sau a rachetelor copii este pur și simplu inuman, de neînțeles.

Cel mai mare spital de copii din Ucraina - și unul dintre cele mai mari din Europa - a fost spulberat de o rachetă rusească.  

Am văzut imagini groaznice, greu de privit. Mă pun în pielea părinților care își caută la această oră copiii printre dărâmături și e dureros. Am în minte o mamă pe care am cunoscut-o la cutremurul din 1999 din Turcia, care își smulgea la propriu părul din cap și urla îngenuncheată de durere după ce și-a găsit băiețelul sub dărâmături. Dacă ești mamă știi, dacă ești mamă simți.  

Mă uit la această fotografie cu copiii care au fost salvați din spitalul bombardat, copii bolnavi de cancer care își fac tratamentul pe trotuar. Și pentru ce? Doar pentru că așa vor dictatorul de la Kremlin și gașca lui de criminali?  

Nu putem merge mai departe, nu putem închide ochii. Acest atac mișelesc reprezintă o crimă de război și vinovații trebuie să răspundă în fața Curții Penale Internaționale.  

Războiul de la granițele noastre ne-a amintit tuturor că Lumea Liberă are numeroși dușmani care afirmă deschis că vor să înlocuiască actualul sistem internațional bazat pe lege și predictibilitate pe forța armelor.  

Nu avem voie să cedăm, nu avem voie să facem niciun pas în spate. Lumea Liberă trebuie să rămână unită pentru că doar astfel vom ieși victorioși, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în istorie când tiraniile au contestat sistemul democratic occidental. De aceea, relația transatlantică, parteneriatul strategic cu SUA și apartenența la NATO reprezintă pentru România cele mai bune garanții de securitate pentru noi și pentru generațiile viitoare.  

Iar criminalii, mai devreme sau mai târziu, trebuie să răspundă în fața justiției", transmite Elena Lasconi într-o postare publicată pe Facebook, în cadrul căreia a atașat și o serie de imagini cu atrocitățile comise ieri de hoardele ruse. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.