George Rîpă: "Ciolacu ar fi dispus să nu candideze la prezidențiale dacă i se garantează că rămâne premier, iar justiția va fi în continuare un cățeluș cuminte care mai latră din când în când, dar nu mușcă pe nimeni". Ce alte jocuri murdare face președintele PSD în cazul prezidențialelor


George Rîpă: "Ciolacu ar fi dispus să nu candideze la prezidențiale dacă i se garantează că rămâne premier, iar justiția va fi în continuare un cățeluș cuminte care mai latră din când în când, dar nu mușcă pe nimeni". Ce alte jocuri murdare face președintele PSD în cazul prezidențialelor

Invitat luni în emisiunea #Rezist, realizată de jurnalista Oana Stănciulescu pentru DCNews, consultantul politic George Rîpă a radiografiat jocul pe care îl face președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la alegerile prezidențiale din acest an. 

În acest context, George Rîpă a subliniat că, în viziunea sa, președintele AUR, George Simion, este pionul politic controlat de PSD la alegerile prezidențiale, fiind împins în față din simpla rațiune conform căreia Ciolacu ar pierde împotriva altor candidați în turul doi al scrutinului electoral. 

În ceea ce privește data alegerilor prezidențiale, Rîpă a precizat că Ciolacu a încercat și încă încearcă să le organizeze în septembrie, căci în această lună electoratul anti-pesedist e, în mare parte, plecat în străinătate în concedii. 

Pe de altă parte, consultantul politic a enunțat condițiile în care Ciolacu ar fi dispus să renunțe la candidatura la prezidențiale: să aibă garanția că va rămâne în funcția de premier și după alegerile din acest an și să fie sigur că sistemul de justiție va fi, în continuare, cât mai disfuncțional. 

Despre aparentele săgeți lansate de George Simion către PSD

George Rîpă: Acesta ar putea fi rolul pe care domnul Dîncu și alți băieți din statul român i l-au dat lui George Simion. I-au explicat: "Măi Georgică, tu ca să reușești să intri în turul doi, trebuie să te cerți cu toți să pari credibil".

Moderatoare: Adică tu intuiești că ar fi un plan, așa cum s-a și discutat în ultimele luni de zile și anume că ar fi favorabil pentru Marcel Ciolacu să intre în turul doi cu George Simion. 

George Rîpă: E singura formulă din care Ciolacu poate ieși pe primul loc. Singura șansă a lui Ciolacu de a câștiga alegerile prezidențiale este să intre în turul doi, oricând, cu George Simion, altfel pierde. Și în decembrie, să zicem, dacă intră în turul doi cu Simion, Ciolacu câștigă. 

Despre insistența lui Ciolacu de a organiza alegerile prezidențiale în septembrie

George Rîpă: Analiza lui Marcel Ciolacu este că dacă se vor ține alegerile prezidențiale în luna septembrie, atunci va fi practic o campanie invizibilă în care el, ca lider PSD, nu va avea timp să enerveze foarte tare electoratul de dreapta. Nu mai spun că o mare parte din acest electorat ar putea fi, în septembrie, în vreo insulă grecească sau în altă parte, în această lună fiind perfect pentru călătorit în Grecia, Turcia, Egipt și alte destinații de acest tip. Astfel, cei ce fac diferența la vot ar putea fi plecați din țară. 

Despre șansele lui George Simion la prezidențiale

George Rîpă: Nu cred că George Simion va ajunge în turul doi. Mă gândesc că cei care i-au oprit motoarele la alegerile europarlamentare și locale i le vor opri și acum. Rolul lui a fost doar acela de a speria și de a justifica actuala alianță PNL-PSD. 

Despre rațiunile prin prisma cărora Ciolacu ar fi dispus să renunțe la candidatura la prezidențiale

George Rîpă: Ciolacu ar fi dispus să nu candideze la prezidențiale dacă cineva, iar acel cineva poate fi doar viitorul președinte, îi garantează că își va menține funcția de premier. În acel moment inclusiv PSD va închide ochii și va spune "oricum nu avem președinte de 24 de ani, rămânem cu ăsta premier și rămânem de fapt cu toate labele întinse pe bugetul țării". Până la urmă despre asta e vorba la PSD. Și va mai dori o chestiune de la președinte, respectiv garanția că justiția rămâne așa cum a transformat-o Klaus Iohannis, într-un cățeluș cuminte care mai latră din când în când, dar nu mușcă pe nimeni. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.