VIDEO. Orcii lui Putin l-au ucis pe Peter Fouché, un medic britanic erou care evacua, de mai bine de doi ani, răniții ucraineni din prima linie a frontului / „Eroismul său nu a cunoscut limite! Curajul și altruismul lui în fața pericolului au fost de-a dreptul extraordinare”


VIDEO. Orcii lui Putin l-au ucis pe Peter Fouché, un medic britanic erou care evacua, de mai bine de doi ani, răniții ucraineni din prima linie a frontului /  „Eroismul său nu a cunoscut limite! Curajul și altruismul lui în fața pericolului au fost de-a dreptul extraordinare”

Medicul britanic Peter "Hasta La Vista" Fouché s-a stins din viață ca un erou după ce a fost grav rănit, la sfârșitul lunii iunie, în timp ce încerca să evacueze soldați ucraineni răniți din prima linie a frontului.

Fouché avea 49 de ani și, până să ajungă pe frontul din Ucraina, unde a salvat sute de vieți, a avut un trecut de roman. 

În Ucraina a fondat organizația caritabilă „Proiectul Konstantin” care a tratat răniți și a livrat ajutor umanitar esențial pentru zonele afectate de război. 

Fouché s-a aflat adesea în linia întâi de unde a transmis mesaje impresionante către liderii Occidentului, mai ales când ajutorul american întârzia iar situația de pe front se deteriora constant. Vezi filmările de la finalul textului.

„Uciderea lui Pete este „genul de coșmar în care îți dorești să te poți trezi", a transmis, zilele trecute, organizația sa într-unul din numeroasele mesaje publice în care deplânge pierderea eroului. 

 

„Nu există cuvinte sau fraze care să poată exprima cât de mult a însemnat el pentru noi toți.

Dedicarea de nezdruncinat, compasiunea nesfârșită și angajamentul neclintit al lui Pete față de Ucraina și poporul ei au lăsat un impact veșnic asupra nenumăratelor vieți pe care le-a atins.

Eroismul său nu a cunoscut limite. A fost implicat activ în salvarea a peste 200 de soldați ucraineni răniți, în evacuarea civililor din cele mai periculoase orașe de pe linia frontului, precum și în aducerea de ajutor umanitar oamenilor din acele orașe.

Curajul și altruismul lui Pete în fața pericolului au fost de-a dreptul extraordinare, iar acțiunile sale vor rămâne pentru totdeauna întipărite în inimile noastre.

Pete a fost mai mult decât un lider; a fost un far de speranță, un adevărat erou și un prieten pentru toți.

Înțelepciunea, compasiunea și credința sa în Dumnezeu ne-au inspirat în fiecare zi.

Moartea lui seamănă cu cel mai rău coșmar: genul de coșmar în care ai vrea să te trezești, dar apoi te trezești și realizezi că nu a fost doar un coșmar.

Vom onora memoria lui Pete continuând munca pentru care a fost atât de pasionat, ducând mai departe moștenirea sa de curaj și bunătate, de a lupta pentru ceea ce este corect și de a vorbi în fața nedreptății.

Odihnește-te în pace, Peter. Știm că Tatăl nostru Ceresc te-a primit în brațele Sale.

Eroismul și contribuțiile tale nu vor fi niciodată uitate și ne vom asigura că nu au fost în zadar”, au transmis reprezentanții Proiectului Konstantin pe X (fostul Twitter)

 

Născut și crescut în Bluewater Bay din Africa de Sud, Peter Fouché a servit ca lunetist în "Escadrila zburătoare" a țării - o ramură de elită a serviciului de poliție însărcinată cu răspunsul rapid la infracțiuni violente majore, cum ar fi omucideri, jafuri armate și deturnări.

Ulterior, Fouché s-a mutat la Fulham, în vestul Londrei, și a obținut cetățenia britanică. Inițial a lucrat în construcții, iar mai târziu ca șofer pentru serviciul de taximetrie și curierat Addison Lee.

Dornic să își pună în valoare experiența din „Escadrila Zburătoare”, Fouche a plecat în Ucraina în martie 2022, în urma invaziei rusești din luna precedentă.

Explicând ce l-a determinat să se mute în Ucraina și să se ofere voluntar pentru ucraineni, Fouche a declarat pentru Metro: „Se spune că un polițist rămâne mereu polițist".

„Când am văzut imaginile cu ucraineni nevinovați care erau măcelăriți la începutul invaziei, s-a declanșat în mine butonul de alarmă al poliției", a mai spus el.

La sosirea în Ucraina, Fouche s-a alăturat inițial unei unități de apărare teritorială ce lupta pentru protejarea Kiegului. Curând, având în vedere expertiza sa din cadrul Escadrilei Zburătoare în ceea ce privește controlul mașinilor de mare viteză și răspunsul rapid, el și-a dat seama că adevărata sa vocație sunt evacuările medicale de urgență.

Această revelație a dat naștere „Proiectului Konstantin”, în cadrul căruia și-a valorificat abilitățile unice pentru a salva sute de vieți pe linia frontului.

 

Împreună cu colega sa Tetyana Millard, medic de luptă, care a fost, de asemenea, implicată în furnizarea de ajutor umanitar orașelor de pe linia frontului și în evacuarea soldaților răniți, Fouche a înființat organizația caritabilă Project Konstantin, denumita așa în memoria lui Konstantin, un militar ucrainean care a murit eroit luptând inițial alături de Fouché.

În 2023, Fouché se afla în imediata apropiere a orașului asediat Bakhmut, unde a fost implicat în acordarea de asistență medicală soldaților ucraineni, la doar 800 de metri de linia frontului.

„Suntem încorporați în armata ucraineană și trăim într-un buncăr la 800 de metri de linia zero", povestea Fouché anul trecut.

„Ori de câte ori au un soldat rănit apelează la noi, colegii lui îi acordă un prim ajutor medical superficial iar noi ne grăbim să îl preluăm. Misiunea noastră este să-l evacuăm de la postul său infernal și să-l transportăm până la ambulanțele rutiere care așteaptă într-un loc secret."

Din păcate, anul trecut, cofondatoarea „Proiectului Konstantin”,  Tetyana Millard (video mai jos), a murit într-un accident de mașină teribil, în timp ce conducea un vehicul donat către o poziție de primă linie din Ucraina. În ciuda acestei tragedii, Proiectul Konstantin și-a continuat misiunea. Organizația caritabilă raporta recent că evacuările medicale ale lui Peter au salvat mai mult de 200 de soldați ucraineni răniți.



 

Figura lui Peter ”Pete” a devenit foarte cunoscută în zona rețelelor de socializare, anul acesta, după ce britanicul a lansat un apel dur cu acuzații răscolitoare privind întârzierea ajutoarelor militare pentru Ucraina.

„Pete” era tatăl unei copile de 15 ani.



 



 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.