VIDEO. Elena Lasconi este noul președinte al USR!


VIDEO. Elena Lasconi este noul președinte al USR!

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a fost votată de membrii USR preşedinte al formaţiunii, în urma unui scrutin care a avut loc pe parcursul a două zile. Aceasta a declarat că de astăzi începe reconstrucţia USR şi membrii formațiunii vor lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România, transmite news.ro.

Lasconi ar fi obținut 68% din voturile membrilor, procent oarecum egal cu cel obținut la alegerile din 9 iunie pentru un mandat de primar la orașului pe care l-a gestionat în ultimii patru ani.

„Am emoții...De astăzi începe reconstrucţia USR şi vom lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România”, a afirmat Lasconi. 

„Și poate că nu întâmplător am câștigat aceste alegeri astăzi, de Ziua Drapelului...Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii,în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a mai spus ea.

Rezultatul alegerilor din USR:

Elena Lasconi – 68.14% – 7701 voturi

Cristian Seidler – 16.57% – 1873 voturi

Radu Hosu – 12.54% – 1471 voturi

Gabriel Filip – 2.74% – 310 voturi


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.