Elena Lasconi despre rolul toxic determinant avut de Cristian Ghinea în rezultatul dezastruos al USR la recentele alegeri. „Își dorește să conducă în continuare” / Primărița ar vrea ca Nicușor Dan să revină în partid: „Chiar e un om deosebit! Îmi place şi umorul lui. Ar fi un super câştig”


Elena Lasconi despre rolul toxic determinant avut de Cristian Ghinea în rezultatul dezastruos al USR la recentele alegeri. „Își dorește să conducă în continuare” / Primărița ar vrea ca Nicușor Dan să revină în partid: „Chiar e un om deosebit! Îmi place şi umorul lui. Ar fi un super câştig”

Întrebată în emisiunea „Insider Politic” (Prima Tv) despre cine va face parte din echipa sa dacă va fi aleasă preşedinte al USR, Elena Lasconi a răspuns că „este posibil” ca printre membrii viitoarei sale echipe ca preşedinte de partid să se numere Claudiu Năsui, Raluca Prună, Lucian Stanciu-Viziteu. 

„Încă nu am definitivat (lista cu echipa de conducere – n.r.). O să fie şi persoane care nu au fost în prim plan, din ţară. Oricum, eu îmi doresc foarte-foarte mult, în momentul în care o să ajung preşedintele USR, să dăm mai multă putere filialelor din ţară”, a spus Lasconi. 

Primărița din Câmpulung Muscel (Argeș, oraș cu 30.000 de locuitori) precizează că foştii preşedinţi ai USR Cătălin Drulă şi Dan Barna nu vor face parte din echipa sa dacă va deveni lider al USR. De asemenea, nici Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș și purtător de cuvânt al formațiunii, nu va fi inclus în echipa lui Lasconi.

„Au făcut parte dintre cei care au condus cu adevărat USR-ul şi care au dus la rezultatul acesta. Nu trebuie acum să-i omorâm, nu trebuie să-i scoatem... Noi trebuie să lucrăm împreună, nu se duce nimeni cu maceta să: „Gata, plecaţi!” Pentru că avem nevoie... gândiţi-vă că ei au experienţă de câţiva ani în politica mare din România şi contează. Eu îmi doresc să unesc oamenii, nu să-i dezbin, pentru că altfel noi vom fi şi mai slabi”, explică Elena Lasconi. 

„Asta nu înseamnă că eu nu o să pot să lucrez cu oamenii ăştia, dar nu o să defilez eu cu ei, asta sută la sută”, a precizat Lasconi.

În ceea ce-l priveşte pe Cristian Ghinea, Lasconi susţine că acesta, deşi nu a avut nicio funcţie oficială de conducere în USR, „este unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul” legat de rezultatul electoral al USR. 

„El (Cristian Ghinea – n.r.) era lumina, creierul politicilor publice de acolo. El era unul dintre cei care conduceau acest partid şi îşi doreşte în continuare să o facă”, adaugă Lasconi.

Întrebată dacă Nicuşor Dan ar fi un candidat bun la prezidenţiale, Lasconi a răspuns afirmativ, însă a spus că primarul reales al Capitalei nu dorește asta (edilul a afirmat public în repetate rânduri că nu este interesat de o candidatură la Cotroceni, n.red.) 

Întrebată dacă a discutat cu primarul general după alegerile locale, Elena Lasconi a răspuns: „Nu, dar vreau să vorbesc”. 

 De asemenea, Elena Lasconi a pledat pentru revenirea lui Nicuşor Dan în USR, partidul pe care l-a fondat în 2016.

„Mi-ar plăcea să se întâmple asta. El a născut USR. Chiar e un om deosebit, aşa cum îl văd eu din exterior. Îmi place şi umorul lui. Ar fi un super câştig”, a mai spus Lasconi.

În opinia lui Nicuşor Dan, alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfășoare după calendarul constituţional, în luna noiembrie. El crede că este „absurd” ca alegerea preşedintelui să aibă loc în septembrie. În opinia primarului, nu este potrivită o campanie electorală pe timpul verii, când sunt concediile, având în vedere că este cea mai importantă funcţie din stat.

Elena Lasconi a mai fost întrebată la „Insider politic” ce fel de preşedinte ar fi, în cazul în care ar ajunge la Palatul Cotroceni.

„Voi fi un om din popor. Voi fi printre oameni, nu voi fi într-o colivie de aur, 10 ani în concediu, cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani. O să mă vedeţi şi la supermarket, o să mă vedeţi şi-n piaţă, eu nu o să mă schimb”, a mai spus Lasconi la Prima TV.

Surse info: News.ro, Prima TV

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.