Radu Mihaiu anunță că o susține pe Elena Lasconi pentru șefia USR și că va merge în instanță pentru clarificarea rezultatului alegerilor de la Sectorul 2 / „USR trebuie să redevină un partid generos, un partid care să permită diversitate de opinii”


Radu Mihaiu anunță că o susține pe Elena Lasconi pentru șefia USR și că va merge în instanță pentru clarificarea rezultatului alegerilor de la Sectorul 2 / „USR trebuie să redevină un partid generos, un partid care să permită diversitate de opinii”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, membru al Biroului Național al USR, consideră că e nevoie de o schimbare majoră în partid, după scorul slab de la alegeri, astfel încât formațiunea să redevină mai incluzivă, permițând diversitatea de opinii. În ceea ce privește rezultatul strâns al alegerilor de la Sectorul 2, Mihaiu a opinat că acesta ar putea fi întors dacă voturile ar fi renumărate, precizând că urmează să meargă în instanță pentru soluționarea acestei situații.

„Cred că lecția principală este că USR trebuie să redevină un partid generos, un partid care să permită diversitate de opinii, să permită oamenilor cinstiți și care vor să schimbe lucrurile în bine să participe la viața partidului și la construcția partidului”, a precizat Mihaiu într-un interviu pentru RFI.

În opinia sa, „ceea ce a suferit a suferit mai mult, poate, a fost dezbaterea internă și cred că ar trebui să revină mai multă dezbatere internă, chiar dacă se spunea despre USR că a fost un partid gălăgios”.

Edilul și-a anunțat susținere pentru Elena Lasconi la alegerile pentru șefia USR: „E foarte probabil să iasă câștigător cineva care a câștigat deja niște alegeri de curând. Avem un singur candidat dintre cei care au câștigat alegeri de curând. Eu o văd favorită pe doamna Lasconi. O susțin. Cred că este nevoie de cineva care a dovedit că poate câștiga alegeri. Cred că este nevoie să ajungem repede către electorat”.

În ce privește rezultatul controversat al alegerilor locale de la Sectorul 2, Mihaiu a precizat că va merge în instanță: „Noi ne-am concentrat în momentul ăsta pe ceea ce poate fi dovedit, respectiv ceea ce se află în urne și acest lucru, cel puțin la Sectorul 2, nu îl știm, ce se află în urne. Acest lucru l-am cerut și a fost respins de către oamenii din Biroul Electoral de Sector și Biroul Electoral Municipal, pentru că, spun ei, diferențele erau prea mici. E adevărat că procentual erau mici, dar ele puteau face diferența. O să mergem în instanță, să vedem ce se află cu adevărat în urne, că nu știm”.

Radu Mihaiu mai precizează că diferența dintre el și Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL, este de circa 400 de voturi, în favoarea candidatului PSD-PNL: „403 voturi sau ceva de genul acesta, în favoarea dumnealui, în acest moment, pe rezultatele oficiale, fără să avem această renumărare, pe care am cerut-o insistent încă de pe 11 iunie”.

Întrebat dacă rezultatul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2 mai poate fi întors, primarul USR în funcție a răspuns: „Eu cred că dacă se renumără, poate fi întors. Dacă nu se renumără, înseamnă că nu o să știm ce este în urne și nu pot să spun că nu am de unde să inventez voturi, decât acelea care sunt în urne, în mod evident. La renumărare ar putea fi întors. Dacă nu se renumără, nu avem nici o bază să-l întoarcem (...). Decizia Biroului Electoral Municipal este definitivă, ea nu poate fi atacată decât în instanță. Muncim pentru acțiunea legală în acest sens”.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt adevărații extremiști

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.