VIDEO. Mașina de lux a Gabrielei Firea care nu apare în declarația de avere / „Este mașina firmei la care sunt și eu acționar” / Firma respectivă este deținută de pesedistă împreună cu fiul său cel mare și derulează afaceri imobiliare


VIDEO. Mașina de lux a Gabrielei Firea care nu apare în declarația de avere / „Este mașina firmei la care sunt și eu acționar” / Firma respectivă este deținută de pesedistă împreună cu fiul său cel mare și derulează afaceri imobiliare

Jurnalistul Cristian Andrei a întrebat-o pe Gabriela Firea despre mașina de lux achiziționată,  în 2023, pe „modelul” fostului candidat comasat Cătălin Cîrstoiu (adică pe o firmă cu care legături strânse și directe pentru a evita să fie nevoită să o treacă în declarația de avere).

„Gabriela Firea și-a cumpărat pe firmă, în 2023, un Volvo XC90 de culoare albă. Mașina nu apare în declarația de avere pentru că este luată pe firma la care este acționar 50%-50% împreună cu fiul său. 

Prețul de achiziție a fost de 24.600 de euro. Unii spun că prețul este foarte mic dacă ne raportăm la anul de fabricație - 2019 și modelul ales - premium. Sărim peste asta. 

În campania electorală, Gabriela Firea și-a închiriat un Duster și a renunțat temporar la Volvo XC90. 

De ce? Probabil a ascultat sfatul consultanților politici și nu a dorit să repede experiența lui managerului Cîrstoiu, cel care circula cu un BMW X6 M, cumpărat tot pe firmă”, arată jurnalistul Cristian Andrei pe pagina sa de Facebook

Firma în cauză este Tudor Imob Media SRL; deținută de Gabriela Firea (50%) și fiul acesteia Tudor Ștefan Firea (50%), cel care nu a reușit să promoveze, în 2014, examenul de bacalaureat. Tânărul fusese notat atunci cu 1,2 la Limba și Literatură Română. 

Hotnews.ro arată că cifra de afaceri a companiei care derulează activități în zona imobiliară s-a majorat amețitor după ce PSD a ajuns în guvernare, ajungând în 2023 la 240.000 lei față de 10.000 lei în 2020 sau 54.500 în 2021. 

„Nu este niciun secret. Este Volvo al firmei unde sunt și eu acționar: Tudor Imob Media. Este oricum o mașină second hand, rulată. S-a vândut o altă mașină și s-a cumpărat altceva, dar tot second hand. Mașina a costat între 20.000 - 25.000 de euro, dar nu mai știu exact. Vă dau toate informațiile, în jur de 25.000 de euro”, a declarat candidata PSD pentru HotNews.ro. VIDEO mai jos. 

Declarația de avere a Gabrielei Firea depusă în 2024 la Biroul Electoral Central, în vederea alegerilor din iunie, poate fi consultată AICI


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.