VIDEO. Un membru al CNA a postat sute de clipuri ridicole și kitschoase, editate rudimentar, cu Lia Olguța Vasilescu, încojurată de floricele, fluturași și inimioare virtuale / „E un fel de a mă delecta” / „Dă bine pe ecran”


VIDEO. Un membru al CNA a postat sute de clipuri ridicole și kitschoase, editate rudimentar, cu Lia Olguța Vasilescu, încojurată de floricele, fluturași și inimioare virtuale  / „E un fel de a mă delecta” / „Dă bine pe ecran”

Nicolae Bălașa Sorescu, care afirmă în CV-ul de pe siteul Consiliului Național al Audiovizualului că instituția este locul său de muncă din 1995, unde a ajuns direct de la Întreprinderea de Utilaj Greu Craiova, are o îndeletnicire cel puțin bizară: editează fotografii și/sau clipuri video cu primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, le „întinerește” până când primărița PSD pare o copilă ridicolă și le postează, la foc automat, pe contul său de Tik Tok (nicolaebalasa865cna), în „rame” cu inimi, fluturi și floricele virtuale. De regulă pe muzică asortată cu peisajul kitschos în care o plasează pe pesedista din Craiova, altfel nici ea vreun etalon al bunului gust.  

Bălașa Sorescu a postat sute de altfel de clipuri editate atât de rudimentar încât îți dai seama diatermie că individul este un utilizator de rețele sociale foarte puțin familiarizat cu noua tehnologie. 

Întrebat de Hotnews despre bizara sa pasiune, Bălașa a răspuns: „pur și simplu dacă vreți e un fel de a mă delecta, atâta tot. În urmă cu vreo două luni de zile m-am decis împreună cu niște cunoștințe să promovăm câteva idei care parcă ne scapă printre degete de la o zi la alta. Una dintre ele este ideea de familie, de femeie și feminitate, în sensul bun și pozitiv al cuvântului, ideea de cuplu, ideea de familie. Dacă ați văzut, doamna Olguța Vasilescu era deja de mai multe ori cu soțul, cu copilul, în diverse ipostaze din astea sociale”.

„Pozele alea sunt publice, e mai carismatică, cum să vă spun, dă bine pe ecran (...). Orice încercare a mea de a face din nevasta mea o prințesă, deși e frumușică, chiar dacă are 66 de ani, e o diferență mare, sunt 20 de ani între ele (n. red.: între soția lui Bălașa-Sorescu și Lia Olguța Vasilescu), problema este că nu am reușit să corectez pozele de așa manieră încât să o fac carismatică și să fac aceleași jocuri de lumini de umbre, de culori ca în partea cealaltă”, a continuat explicațiile membrul CNA. 

Bălașa Sorescu a ajuns membru al CNA, pe filiera PSD, deși legătura sa cu presa audiovizuală este vagă spre inexistentă, după cum rezultă din CV-ul publicat pe siteul instituției. 

În același CV, Bălașa-Sorescu se indică dreptul autorul a sute de articole și zeci de romane, apărute fie în publicații obscure, fie tipărite cu „sprijinul Consiliului Județean Dolj” care îi scrierile „literare” (de care nu auzit nimeni) de peste 12 ani. 

Pentru activitatea la CNA, Bălașa este recompensat cu 9700 de lei pe lună, potrivit declarației de avere depuse în 2023, din care mai rezultă că, față de anul anterior, 2022, acesta a devenit între timp și pensionar, încasând lunar, în total, nu mai puțin de 17.500 de lei. 

Fanul Liei Olguța Vasilescu de la CNA a mai fost recent în atenția opiniei publice când Consiliul a dezbătut felul în care televiziunea fugarului infractor Sebastian Ghiță a batjocorit, zile la rând, moartea și suferința regretatei jurnaliste Iulia Marina. Atunci, Bălașa-Sorescu a considerat că RTV nu a încălcat în niciun fel legislația audiovizuală, deși derapajele erau de-a dreptul revoltătoare. Detalii AICI.

CV-ul lui Bălașa Sorescu în format video a fost urcat pe Youtube:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.