VIDEO. Mălin Bot a câștigat procesul cu România TV și George Simion, obținând daune morale semnificative. Jurnalistul a declarat pentru PODUL că va face apel întrucât sunt două aspecte importante pe care instanța nu le-a acceptat


VIDEO. Mălin Bot a câștigat procesul cu România TV și George Simion, obținând daune morale semnificative. Jurnalistul a declarat pentru PODUL că va face apel întrucât sunt două aspecte importante pe care instanța nu le-a acceptat

O instanță a Tribunalului București i-a dat câștig de cauză lui Mălin Bot în procesul intentat de acesta postului România TV și liderului AUR, George Simion, obligându-i și la plata unor daune morale de 11000 lei către jurnalistul pe care îl jigniseră repetat într-o emisiune tv.

Într-o amplă declarație pentru PODUL, Mălin Bot a explicat de ce a chemat în judecată RTV și pe Simion, afirmând la final că deși consideră sentința o reușită, așteaptă motivarea instanței pentru a putea să facă apel pentru că două dintre solicitările sale nu au fost acceptate. 

SOLUȚIA pe scurt 

Tip solutie: Admite în parte cererea

Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Partidul AUR şi respinge cererea în contradictoriu cu acesta pentru lipsa calităţii procesual pasive. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Ridzone Computers SRL (cea care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Romania TV, n.red.) ca neîntemeiată. Admite în parte acţiunea în contradictoriu cu pârâţii Ridzone Computers SRL şi George Simion. Obligă pârâta Ridzone Computers SRL la plata către reclamant a sumei de 10000 lei daune morale şi pe pârâtul George Simion la plata către reclamant a sumei de 1000 lei daune morale. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal. Pronunţată prin grija grefei. 

Redăm integral declarația jurnalistului:

„Procesul l-am deschis pentru denigrările de acum patru ani de zile de la RTV, din perioada pandemiei, când mai mulți membri AUR au organizat o petrecere într-un imobil în care era și sediul central al partidului. Vecinii mi-au spus despre acea petrecere, reclamau că s-ar fi consumat și droguri și multe altele. M-am dus și am filmat la sediul de atunci al AUR. Ulterior, la România TV, Victor Ciutacu l-a avut invitat pe George Simion într-o emisiune în care au difuzat imagini surprinse de camerele video oferite de Marius Dorin Lulea (proprietarul acelui imobil și fondatorul de facto al AUR). 

Din cele două ore de filmări (cât am stat eu acolo aproximativ) au decupat câteva cadre, cel mult cinci secunde, când am trecut pe lângă o pubelă și m-am uitat văd dacă sunt urme ale petrecerii respective, gen sticle de băutură. Și au montat în buclă acele cinci secunde, au pus o manea cu „regele gunoierilor”, au susținut că mănânc din gunoaie etc. CNA-ul i-a amendat, dar soluția dată de CNA a venit greu, motiv pentru care abia apoi am putut să-i acționez în instanță. De asemenea, am mai dus în instanță un articol din G4Media când am filmat la noul sediu AUR, după ce George Simion fusese acuzat că s-a întâlnit cu agenți FSB. Și George Simion a făcut un live în care a repetat jignirile de la RTV, afirmând că „a venit gunoierul Mălin Bot să ne caute în gunoaie”, că ăsta nu e jurnalist etc. 

Suma obținută drept daune morale este irelevantă. Important este că am reușit să demonstrez încă o dată că ăștia se ocupă numai cu minciuni și manipulări. Și o să-l acționez în instanță din nou pe George Simion, pe aceeași temă, pentru o întâlnire de la Palatul Cotroceni când aveau loc consultări cu partidele, printre care și AUR (video mai jos, n.red). Atunci, în fața tuturor televiziunilor, Simion a zis: „ești îmbrăcat ca un gunoier, tu ești gunoier, nu ești ziarist!”. Aia este altă faptă și voi deschide un nou proces în care îi voi cere daune lui și partidului AUR din nou pentru că el vorbește în calitate de președinte al acestuia. 

Aștept motivarea să vă de ce instanța nu a admis să plătească și partidul AUR pentru că și la România TV a vorbit în calitate de președinte AUR și să fac apel pe această temă. De asemenea, o să fac apel pentru că eu am solicitat să oblige România TV să difuzeze motivare primei sentințe și nu văd de ce instanța de la Tribunal nu mi-a acceptat acest capăt de cerere. Aștept motivarea și voi face apel, pentru că vreau ca și AUR să fie tras la răspundere pentru dezinformările și denigrările pe care le spune extremistul George Simion în calitate de lider al acestui partid. Pentru că dacă nu ar fi lider de partid, nu l-ar băga lumea în seamă. Iar partidul, cât timp nu-l sancționează, înseamnă că-și asumă faptele ilicite comise de Simion”

 

Înlâlnirea dintre Simion și Mălin Bot din fața Palatului Cotroceni, ocazie cu care liderul AUR îl cataloghează din nou drept „gunoier” pe jurnalist:


 

CITEȘTE ȘI: VIDEO. George Simion a devenit incoerent când jurnalistul Mălin Bot i-a cerut să explice cum a ajuns fostul său patron, Marius Dorin Lulea, să renoveze clădirea Federației Ruse. „Spune de întâlnirile cu agenții FSB de la Cernăuți și Chișinău! Răspunde aici de față cu presa! De ce fugi?”

Un video în care Mălin Bot explică pe larg speța cu George Simion



 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.