Coaliția comasată a decis să retragă candidatura lui Cătălin Cîrstoiu și să meargă pe drumuri separate la PMB! PSD cu Firea, PNL cu Burduja! Cele două partide au stabilit și reguli pentru contracandidații „fratricizi”: Nu se vor ataca, ci vor avea „o campanie constructivă”!


Coaliția comasată a decis să retragă candidatura lui Cătălin Cîrstoiu și să meargă pe drumuri separate la PMB! PSD cu Firea, PNL cu Burduja! Cele două partide au stabilit și reguli pentru contracandidații „fratricizi”: Nu se vor ataca, ci vor avea „o campanie constructivă”!

Liderii Coaliției au decis luni noapte, după 14 ore de negocieri, că renunță la candidatura comună a lui Cătălin Cîrstoiu și vor merge cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL, au declarat pentru HotNews.ro surse din Coaliție.

Jurnalistul Cristian Andrei de la Hotnews.ro a notat într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„PSD merge cu Firea la Primărie. PNL atacă cu Burduja. Cătălin Cirstoiu e istorie.

După 14 ore la Guvern, perioada în care liderii PSD și PNL au căutat un nou candidat pentru Primăria Capitalei și i-au cerut managerului Catalin Cîrstoiu să își retragă candidatura, m-am întors după miezul nopții sa dau cu ochii de un obiect de colecție, un afiș de campanie (foto jos).

"Sunt un invingator", le-a spus Cirstoiu lui Ciolacu și Ciucă. E deja istorie victoria sa pentru București, PSD și PNL au înroșit telefoanele sa caute un alt candidat”.

Foto: Cristian Andrei/Facebook

News.ro scrie, de asemenea, că PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei decizii, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida, au precizat surse politice.

„Coaliţia a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL”, argumentul fiind că astfel sunt ”maximizate” electoratele celor două partide. au declarat pentru News.ro surse din coaliţie.

Odată cu hotărârea de a candida separat, PSD şi PNL au stabilit şi câteva reguli pentru campania electorală.

Prin urmare, cei doi candidaţi nu se vor ataca în campanie, ci vor avea „o campanie constructivă, centrată pe  soluţii pentru Bucureşti”, au mai relatat sursele citate.

Candidaturile la primăriile de sector rămân comune, la fel şi listele pentru consilii locale.

„Este o situaţie similară cu deciziile luate pentru Bacău si Braşov”, au argumentat reprezentanţii celor două partide.

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Luni, medicul ar fi trebuit să îşi depună oficial candidatura.

La începerea discuţiilor, liberalii luau în calcul să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care Cîrstoiu nu mai candida, în timp ce PSD insista asupra ideii ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.

La rândul său, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat încă de vineri, în conferinţa de presă în care a răspunsul acuzaţiilor de incompatibilitate, că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în 20 martie. Cel mai recent sondaj îl plasa pe poziţia a treia, după Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone.

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.