Un influencer din Rusia și partenera sa și-au înfometat până la moarte bebelușul de doar o lună, hotărând să-l „hrănească” numai cu lumina soarelui și să-l întărească prin băi cu apă rece


Un influencer din Rusia și partenera sa și-au înfometat până la moarte bebelușul de doar o lună, hotărând să-l „hrănească” numai cu lumina soarelui și să-l întărească prin băi cu apă rece

Un influencer vegan rus, Maxim Lyutyi, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru provocarea morții băiețelului său în vârstă de o lună, care a decedat după ce inculpatul a considerat că oprirea hrănirii și expunerea la soare îi va conferi bebelușului, numit Kosmos, abilități supranaturale. O pedeapsă relativ blândă dacă avem în vedere că rușii care se exprimă public împotriva războiului din Ucraina sunt considerați denigratori ai armatei și extremiști și sunt condamnați de instanțe la ani grei de închisoare.

Kosmos a murit de malnutriție și pneumonie chiar în timp ce era transportat de urgență la un spital din Soci, localitate de la țărmul Mării Negre preferată și de tiranul Vladimir Putin. 

După ce inițial a aruncat vina pe partnera sa, mama copilului, Lyutyi a scris, recent, în rețelele de socializare, că se așteptă să fie eliberat. A decis apoi, înainte de ultima înfățișare în instanță, să pledeze vinovat. Acuzațiile în baza cărora a fost condamnat la opt ani de închisoare sunt „provocarea intenționată de vătămări corporale grave".

Și mama copilului, Oksana Mironova, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, după ce rudele acesteia au declarat în fața instanței că era terorizată de influencer și nu avea curaj să decidă singură cum să hrănească bebelușul.

Kosmos s-a născut acasă, deoarece Lyutyi s-a opus ca Mironova să meargă la o maternitate.

 

Ulterior, Lyutyi a inițiat un regim draconic pentru copil, axat pe o dietă strict vegetariană "prana", punând accentul pe alimente precum fructele de pădure, despre care se credea că sporesc energia spirituală a corpului.

Apoi, pentru că a vrut să facă din el un fel de Superman, tatăl micuțului a recurs la o variantă extremă, cunoscută genernic sub numele de breatharianism, care susține că oamenii nu doar că pot trăi perioade lungi fără mâncare și apă, ba chiar se pot întări „hrănindu-se” exclusiv din lumina soarelui.

Influencerul a vrut „să experimenteze pe copil și să-l hrănească pur și simplu cu soare, iar apoi să le arate și adepților săi că te poți alimenta și așa", a scris presa din Marea Britanie.

Potrivit unor relatări din presa rusă, Lyutyi ar fi decis, tot pentru a-l întări, să-l supună pe Kosmos la băi reci. 

Interesant este faptul că, după încarcerare, veganul extremist Lyutyi, în vârstă de 44 de ani, și-a abandonat complet convingerile anterioare, consumând chiar și carne. 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.